נודלס איטריות אסייתיות בצ׳יק

המטבח האסייתי הוא אחד האהובים עליי בעולם.

ואם להיות ממש מדוייקת – אז המטבח התאינלדי, שיש בו קצת מנפאל, קצת מויאטנם, קצת מהודו והוא נהנה מכל העולמות.

מטבח מטריף.

עשיר, טעים, טרי ומהיר.

אחד היסודות של המטבח הזה הוא נודלס ויש בו סוגים שונים של נודלס: מביצים, מאורז, משעועית ועוד.

לארוחת ערב מהירה, שילבתי את הנודלס האיטלקי שידוע בשם טאליאלוני או טאיין באיזור פיאמונטה, אבל התיבול  אסייתי לחלוטין.

תוך פחות מעשר דקות היתה לנו ארוחת ערב נהדרת.

על דרך קבע, יש לי במקרר שאלוטס מטוגנים, אותם אני מפזרת על מאכלים וסלטים תאילנדים (ואפשר לקנות בחנויות של המזרח) וגם בוטנים מלוחים שמוסיפים המון לכל פאד תאי ומוקפץ אסייתי.

אפשר להכין את התבשיל הזה כצמחוני, טבעוני, עם בשר, עם רצועות עוף דקות, עם טופו.

מה

250 גרם אטריות ביצים או אטריות אורז מבושלות

250 גרם בשר בקר טחון טרי, או טופו קוביות, או רצועות חזה עוף

1 כף שום קצוץ

1 כף ג׳ינג׳ר קצוץ

צ׳ילי אדום קצוץ לפי הטעם

5 גבעולי בצל ירוק קצוץ עם החלק הלבן

3-4 כפות סויה

כף פיש סוס תאילנדי (אופצינאלי)

1 כף מיץ לימון

1/2 כוס מים

1-2 כפות סילאן

בוטנים מומלחים קצוצים

שאלוטס מטוגן (אופציונלי)

למי שיש: כף סויה תאילנדית כהה וכף סויה תאילנדית בהירה

איך

בווק מוסיפים 2-3 כפות שמן ומטגנים את השום, ג׳ינג׳ר, חצי מהצ׳ילי ושליש מהבצל הירוק.

לאחר 2-3 דקות מוסיפים את הבשר הטחון, העוף או הטופו, וממשיכים לטגן על להבה חזקה.

מוסיפים חצי כוס מים ומקרצפים את הווק עם כף עץ. מבשלים על להבה בינונית עד שהמים מתאדים.

בסך הכל מבשלים כ-10 דקות את הבשר.

מוסיפים את יתר הרטבים והתבלינים , מוסיפים שליש נוסף של הבצל הירוק וחצי מהצ׳לי שנשאר.

מוסיפים את הנודלס ומערבבים.

טועמים ומתקנים תיבול ומורידים מהאש.

מגישים בקערה ומפזרים מלמעלה את יתרת הבצל הירוק, עוד צ׳ילי אדום, בוטנים קצוצים ושאלוטס מטוגן.

היה קל, נכון?

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ראגו בקר ברוטב עגבניות ופסטה

כל מי שעוקב אחריי יודע שאני משתגעת על איטליה ועל אוכל איטלקי. כל מי שעוקב אחריי יודע שאני מבשלת סוגים רבים של ראגו איטלקי, בדגש

לחמאג׳ון טורקי אוטנטי

יש לי מתכון ללחמא בעג׳ין ים תיכוני ומהיר הכנה והוא באמת טעים וקל. המתכון פה:  לחמא בעג׳ין עם פטנט. אבל הלחמאג׳ון הזה הוא טורקי אוטנטי.

אושפולואו בוכרי

שאוכלים גם באפגניסטן. לדעתי ולדעת בני הבית, זהו אחד המאכלים המעולים שהכנתי ever בבית. יש בו הכל: בשר רך, חומוס רכים, צימוקים מתקתקים שמתנגדים לצ׳ילי,

הפילאב של הסולטן

אחד המתכונים הכי אהובים והכי נצפים בבלוג הוא בורגול טורקי משגע, המתכון כאן : בורגול טורקי משגע. והוא משגע.  כמובן שאפשר להחליף את הבורגול באורז

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.