קציצות דג בקארי וירקות

קציצות דג בקארי וחלב קוקוס, מעט ירקות שסופגים את הטעם הנפלא

וזו אחת הארוחות הכי קלילות, הכי מוצלחות והכי טעימות בקיץ הלוהט הזה.

קצת מתאילנד, קצת מהים התיכון.

מה רע?

מה

1/2 ק״ג עיסת דגים טחונה (עדיף מדג לבן שאוהבים)

1 בצל אדום קטן קצוץ דק

1 ביצה בינונית

2 כפות פירורי פנקו או פירורי לחם או פירורי מצה

שן שום כתושה

מעט אבקת ג׳נג׳ר או כפית ג׳ינג׳ר מרוסק

מעט צ׳ילי

חצי כוס כוסברה קצוצה

גרידת לימון

כף שמן זית

ללוש היטב את כל העיסה.

לחמם מחבת נון סטיק ולהוסיף 1 כף שמן.

ליצור קציצות ולפחוס אותן (כפיתות). לצרוב את הקציצות כדקה מכל צד ולהוציא.

בינתיים להכין את הרוטב.

לרוטב 

1/2 קופסת קרם קוקוס (200 גרם)

1/2 כוס מים רותחים

1 בצל אדום פרוס דק

2 גזרים קלופים פרוסים לטבעות דקות

1 פלפל אדום מנוקה וחתוך לקוביות גסות

1 פלפל צהוב מנוקה וחתוך לקוביות גסות

2-3 ענפי בצל ירוק קצוצים גס

1/2 כוס כוסברה קצוצה גס

1 כף אבקת קארי או 1/2 כפית כמון טחון, 1/2 כפית כוסברה טחונה 1/4 כפית כורכום

מעט צ׳ילי

מוסיפים לסיר 3-4 כפות קרם קוקוס כשהקרם מתחמם מוסיפים את הירקות. מטגנים-מקפיצים את הירקות כחמש דקות.

מוסיפים את המים ואת יתר מרכיבים, למעט כוסברה.

מערבבים, מרתיחים וטועמים ומתקנים טעמים, מוסיפים את הקציצות הצרובות. מוודאים שהקציצות מקבלות רוטב גם מלמעלה.

מכסים, מנמיכים ומבשלים עוד כ-10 דקות עד שטבעות הגזר אל דנטה.

מגישים עם כוסברה קצוצה.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פאי בקר ביין ובצק עלים

    בעצם, הטוב הזה מבוסס על האינגליש פאי, הפאי האנגלי שהאנגלים מתים עליו. הם מכינים אותו מבשר בקר, טלה, עופות ואפילו דגים. התבשיל עצמו

סלט סלמון מעושן מטריף

משוגעת על הסלט הנפלא הזה. משוגעת. אני מודה שאני משוגעת עליו בעיקר בגלל שאני מעשנת את הסלמון שלי לעצמי. אבל כל סלמון מעושן קנוי יעשה

פריטטת מצות וגבינות

פריטטה, שהיא פשטידה מטוגנת, שהיא טורטילה, שהיא עוגה מלוחה מטוגנת, או אפוייה.ֿ יו ניים איט. כך או כך היא נהדרת, מהירה להכנה, משביעה והכי חשוב

טרוף – עוגיות בוטנים מרוקאיות

עוגיות מרוקאיות הן אגדה. בכלל, מדהים היה עבורי לגלות שהרבה מאוד מהעוגיות שגדלתי עליהן, נמצאות בלב המטבח המתוק האיטלקי, בעיקר זה של דרום איטליה, סיציליה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.