הריח המשכר הזה, של קינמון מתבשל בעדינות עם צלי הבקר הוא הריח

שמלווה אותי מאז ילדותי ועד היום.

זה הריח של מטבח אוהב, מפנק, עשיר ועילי.

זה הריח שמגיע ממטבחה של אמי, הבשלנית הטובה ביותר בעולם והאדם הכי נפלא ביקום.

לנצח אתגעגע לריח הזה, גם כשהוא ממלא את מטבחי.

מה

1/2 ק״ג בשר בקר חתוך לקוביות קטנות (כתף, צלי כתף)

1 בצל גדול חתוך לקוביות

4-5 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

מקל קינמון

מלח, פלפל לבן, כורכום.

2-3 כוסות מים

שמן זית

1 פלפל צ׳ילי (אופציונאלי)

פטרוזיליה קצוצה

איך 

בסיר רחב ונוח להוסיף מעט שמן זית ואת קוביות הבשר ולטגן היטב עד שהם משחימים לגמרי.

להוסיף 2-3 כוסות מים רותחים ולשלוח לבישול ארוך, מכוסה בלהבה נמוכה למשך כשעה.

בינתיים בסיר נפרד מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב עמוקות, מוסיפים לו את קוביות הגזר וממשיכים לטגן עוד כחמש דקות.

לאחר שהבשר התבשיל כשעה, מוסיפים לו את תערובת הבצל והגזר, מקל קינמון, צ׳ילי ותבלינים.

ממשיכים לבשל עד שהבשר רך ומתפרק והגזרים ספגו את הטעמים.

מפזרים פטרויזליה קצוצה ומבשלים עוד דקה או שתיים.

אם הנוזלים מתאדים במהלך הבישול, מוסיפים עוד מעט.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

טראפלס שוקולד ביתי

אין לכם מושג כמה קל להכין טראפלס שוקולד. הכי קל בעולם. והיופי הוא שניתן לשנות את הטראפלס לפי טעמים אישיים. הנה המתכון הבסיסי לטראפלס ורעיונות

בקלוואת טחינה ואגוזים מהירה ומשגעת

ללא סירופ סוכר, ללא חיתוכים, ללא הינדוסים. מהירה, מגולגלת וטעימה להפליא. באקלוואה עם טחינה גולמית ואגוזים. טבעוניים ממירים את החמאה בשומן אחר מה 4 עלי

ריזוטו אספרגוס לימון

מי האמין שאספרגוס יכול להיות טעים כל כך? שנים אני עוברת ליד הירק הזה, טועמת פה טועמת שם ואף פעם לא ממש עפתי עליוֿ (טוב,

עוגת קוקוס ושמנת אלוהית

עוגה כזו טעמתי באחת העצירות שלנו בנורמנדי . השתגעתי עליה . ניסיתי לתקשר עם המלצרית בצרפתית שבורה, אנגלית, סימני ידיים,ֿ לבסוף הבנתי שהעוגה מורכבת מגבינה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.