מאפה הזהב של בורדו – קנלה בורדולה

בכל בית קפה בבורדו, יוגש לך הקפה עם קנלה שחום וקריספי.

הקנלה הוא העוגיה הכי מפורסמת בעיר הזו ועליה גאוותם.

יש עוד עוגיות אבל זו…..

זו משגעת.

קרמלית מבחוץ קראנצ׳ית, כמעט שרופה, ובפנים צ׳ואית, רכה וצחה.

עונג מושלם.

והכי מצחיק שאין צורך בשום מכשור או יידע מיוחד.

כלומר: צריך. את הקנלה.

הקנלה הם התבניות הקטנות, רצוי מנחושת, שאותם ממלאים בעיסת הקנלה המהירה ואופים בחום גבוה.

אני מצאתי שאם אופים אותה בתבנית שקעים בצורות שונות (למשל אינגליש קייק כמו בצילום) מקבלים קנלה פצצה.ֿעם הקראסט האהוב כל כך והתוך הרך והצ׳ואי.

 

הקאצ׳ היחיד פה הוא שהעיסה אוהבת לשכב במקרר לילה. לא ביג דיל.

ולסנן אותה. זהו.

מה

קליפה מתפוז

50 גרם חמאה מומסת ושחומה מעט

ווניל כף

3 כפות רום

2 כוסות חלב

1 כוס קמח רגיל

2 ביצים רגילות

2 חלמונים

מעט מלח

1 1/4 כוסות סוכר

לערבב את הקמח עם הביצים, תוך כדי טריפה, להוסיף את החלב לאט לאט ואת כל החומרים האחרים.

להכניס למקרר ללילה.

למחרת: לסנן את העיסה ולסלק את קליפות התפוזים.

לחמם תנור ל-200 מעלות.

לתבנית אינגליש קייק קטנים: לשמן את התבניות במעט חמאה ולהוסיף את העיסה בגובה של 3/4.

לאפות בבמשך כ-40 דקות.

אסור, אסור אסור לפתוח את התנור בחצי שעה הראשונה, לאחר מכן, כדאי לפתוח ולראות אם הם שחומים ומוצקים מלמעלה

אם כן, זה הזמן להוציא אותם מהתנור, אם לא לתת להם עוד כמה דקות.

להוציא, לצנן כעשרים דקות. הקליפה החיצונית מתקשה ונעשית שחומה מאוד וקראנצ׳ית מאוד והתוך צ׳ואי ונעים.

אם זה כך – הצליח לכם הקנלה.

ברוכים הבאים לבורדו.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

זנב שור בסגנון רומאי

תבשיל ארוך בישוול, שומני ועשיר, אבל מיוחד וטעים להפליא מדובר בקלאסיקה של המטבח הרומנסקי האיטלקי – המטבח של רומא שם הוא נקרא coda alla vaccinara.

I AM אמסטרדם

אחד הדברים הראשונים שמכים בך באמסטרדם זה השקט שלה. אחרי פריז, לונדון, ניו יורק ותל אביב, העיר הזו שקטה. יחסית, בכל זאת עיר. ועדיין, תחבורה

בולונייז ראגו עוף איטלקי

בולונייז – שהוא ראגו –  הוא אולי התבשיל האיטלקי הכי מפורסם אחרי הפסטה והפיצה. רוטב עגבניות עשיר עם בשר טחון ויין, שהתבשל שעות ארוכות והוא

שיפודי עוף אסייתיים במחבת

מי אמר שצולים שיפודים רק על הגריל? ומה רע במחבת. והשיפודים האלה בטעמים אסייתים נפלאים. קצת הודו, קצת תאילנד קצת טעמים חמצמצים, חריפים, קארי והרבה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.