מדלין – נסיכת העוגיות הצרפתיות

המדלין היא נסיכה מפונקת.

נסיכה צרפתיה.

הסוד הוא בהשחמה הנכונה של החמאה ובאפייה המדוייקת.

במיוחד חשוב זמן האפייה המדוייק. דקה אחת יותר מהנדרש – והמדלין הופכת מנסיכה צרפתייה לעלמה משעממת וחסרת עניין.

אופן השחמת החמאה מקנה טעם אגוזי או שקדי לעוגיה שמכינים אותה מ-4 מצרכים בסיסיים בלבד והם לא שקדים או אגוזים.

לפעמים אני אוהבת לשחק בטעמים והניחוחות ומוסיפה להן מאצ׳ה. תה ירוק טחון שמוסיף ריח עדיף וטעם ירקרק נהדר.

מה

3 ביצים בינוניות

2/3 כוס סוכר

150 גרם חמאה

1 כוס קמח מנופה

למדלנים עם מאצ׳ה מפחיתים כף קמח ומוסיפים כף מאצ׳ה

איך 

את החמאה ממיסים על הכיריים, בתוך קלחת קטנה, וברגע שהיא מתחילה לבעבע, בועות גדולות, מכבים את האש.

זה השלב שהחמאה נמסה והמוצקים והנוזלים שבתוכה מתחילים תהליך של הפרדה ביניהם, ניתן לראות גם שינוי קל בצבע החמאה משקוף צהבהב לזהוב.

מורידים מהאש ומניחים בצד להצטנן.

בקערת מיקסר מוסיפים 3 ביצים ומתחילים להקציף, לאט לאט מוסיפים גם את הסוכר עד שהביצים מוקצפות וסמיכות.

מוסיפים את החמאה בקילוח דק עד שהחמאה נבלעת בתערובת הביצים ולבסוף את הקמח ב-4 פעמים.

אפייה

מחממים את התנור על 200 מעלות.

משמנים היטב את התבנית בחמאה מומסת או רכה וממלאים את השקעים בעיסת המדלין, כמעט עד סופן.

אופים בתנור עד שהמדלינים זהובים אבל לא חומים מידי ומוציאים את התבנית.

הופכים את המדלינים בתוך השקעים לצד שני ומניחים להצטנן.

שומרים בקופסא אטומה.

בהמשך: על תבניות וגדלים.

 

על תבניות המדלינים 

הכי נכון לאפות את המדלינים בתבניות ייעודיות להן. הצורה של המדלין יפהפיה ומוסיפה חן למראה העדין של העוגיה.

אבל אפשר לאפות גם בתבניות דומות בגדלים דומים.

כדאי לשים לב שמדובר במספר גדלים של מדלינים שכל גודל מצריך זמן אפייה אחר.

אם המדלינים קטנים – בערך באורך של 2 ס״מ. בד״כ יספיקו 6-8 דקות אפייה (עד להזהבה).

בינוניים – יצריכו 10-12 דקות אפייה (עד להזהבה)

גדולים – כ-20 דקות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ספאנאקופיתה קלאסית

יש מליון גרסאות של הספנאקופיתה אבל בסופו של דבר הן כולן מכילות את התרד והגבינה. ספאנקי – תרד. אני אוהבת ומעדיפה את הסגנון הזה והוספתי

סלט קיץ של בורגול בהריסה

בורגול כמו קוסקוס כמו אורז כמו פסטה יקבלו כל טעם שתתנו להם. הכל. מתוק, מלוח, חריף. הכל. וזה היופי בפחממות האלה. בדרך כלל סלט בורגול

ברקוקש – הריזוטו המרוקאי

ברקוקש. זר לא יבין זאת. שתי גרסאות קלאסית ומקוצרת וקלה להכנה. הברקוקש הוא הקוסקוס העבה מאוד, שמבושל בחלב לו מוסיפים חמאה שמנה ומלח. מעדן מלכים.

אורז הודי עם קארי צהוב

זה אורז שאני אוהבת להגיש עם שיפודי פרגית בקארי. שיפודים שאני מתבלת בסגנון הודי ואז צולה על מחבת או עם תבשילי בשר הודים ארוכים. כמו

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.