מדלין – נסיכת העוגיות הצרפתיות

המדלין היא נסיכה מפונקת.

נסיכה צרפתיה.

הסוד הוא בהשחמה הנכונה של החמאה ובאפייה המדוייקת.

במיוחד חשוב זמן האפייה המדוייק. דקה אחת יותר מהנדרש – והמדלין הופכת מנסיכה צרפתייה לעלמה משעממת וחסרת עניין.

אופן השחמת החמאה מקנה טעם אגוזי או שקדי לעוגיה שמכינים אותה מ-4 מצרכים בסיסיים בלבד והם לא שקדים או אגוזים.

לפעמים אני אוהבת לשחק בטעמים והניחוחות ומוסיפה להן מאצ׳ה. תה ירוק טחון שמוסיף ריח עדיף וטעם ירקרק נהדר.

מה

3 ביצים בינוניות

2/3 כוס סוכר

150 גרם חמאה

1 כוס קמח מנופה

למדלנים עם מאצ׳ה מפחיתים כף קמח ומוסיפים כף מאצ׳ה

איך 

את החמאה ממיסים על הכיריים, בתוך קלחת קטנה, וברגע שהיא מתחילה לבעבע, בועות גדולות, מכבים את האש.

זה השלב שהחמאה נמסה והמוצקים והנוזלים שבתוכה מתחילים תהליך של הפרדה ביניהם, ניתן לראות גם שינוי קל בצבע החמאה משקוף צהבהב לזהוב.

מורידים מהאש ומניחים בצד להצטנן.

בקערת מיקסר מוסיפים 3 ביצים ומתחילים להקציף, לאט לאט מוסיפים גם את הסוכר עד שהביצים מוקצפות וסמיכות.

מוסיפים את החמאה בקילוח דק עד שהחמאה נבלעת בתערובת הביצים ולבסוף את הקמח ב-4 פעמים.

אפייה

מחממים את התנור על 200 מעלות.

משמנים היטב את התבנית בחמאה מומסת או רכה וממלאים את השקעים בעיסת המדלין, כמעט עד סופן.

אופים בתנור עד שהמדלינים זהובים אבל לא חומים מידי ומוציאים את התבנית.

הופכים את המדלינים בתוך השקעים לצד שני ומניחים להצטנן.

שומרים בקופסא אטומה.

בהמשך: על תבניות וגדלים.

 

על תבניות המדלינים 

הכי נכון לאפות את המדלינים בתבניות ייעודיות להן. הצורה של המדלין יפהפיה ומוסיפה חן למראה העדין של העוגיה.

אבל אפשר לאפות גם בתבניות דומות בגדלים דומים.

כדאי לשים לב שמדובר במספר גדלים של מדלינים שכל גודל מצריך זמן אפייה אחר.

אם המדלינים קטנים – בערך באורך של 2 ס״מ. בד״כ יספיקו 6-8 דקות אפייה (עד להזהבה).

בינוניים – יצריכו 10-12 דקות אפייה (עד להזהבה)

גדולים – כ-20 דקות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

לחשו מרק סולת מרוקאי

לח׳שו. מרק שהוא חם וטעים ומנחם. מרק שהוא תרופה לכל שיעול, צינון וסתם לחמם את הגוף בימים קרים של חורף. מרק של ילדות שהיה קבוע

טביט חמין עירקי – מיי סטייל

החמין שהוא המצאה יהודית כנראה, מתאים לי בעיקר בימות גשם וקור, למרות שגדלתי בבית שאכלנו בו חמין כל השנה. חורף או קיץ. כל המתכונים לחמין

שפרד׳ס פאי אנגלי קלאסי

בשר טחון הוא השפה המדוברת של כל המאמות בעולם ומכל הסיבות הכי נכונות.  מכל הטחונים בעולם, חביב עליי זה הטחון מבקר. בדרך כלל יסתחרר לו

ריבת תפוזים של אמא

את הריבה המדהימה הזו, אמא נהגה להכין לכבוד החגים. לכבוד פורים, לכבוד ראש השנה ובעיקר לכבוד המימונה, שאז עמד מסדר ארוך ומשגע של שלל ריבות

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.