זנב שור בסגנון רומאי

תבשיל ארוך בישוול, שומני ועשיר, אבל מיוחד וטעים להפליא

מדובר בקלאסיקה של המטבח הרומנסקי האיטלקי – המטבח של רומא שם הוא נקרא

coda alla vaccinara.

אני הוספתי לו פלפלים יבשים בשביל הטעם והיופי.

מה

1 ק״ג זנב שור חתוך למנות

2 גזרים פרוסים לטבעות

2 בצלים בינונים פרוסים

3-4 שיני שום קצוצות

טימין

1 כף רסק עגבניות

1 כוס יין אדום

מלח, פלפל

2-3 כוסות מים רותחים או ציר עוף

4-5 פלפלים יבשים מרוקאיים (או מקסיקנים)

מעט צ׳ילי אופציונלי

איך 

במחבת או סיר להוסיף מעט שמן זית ולטגן את זנבות השור. להוציא להניח בצד.

להוסיף עוד מעט שמן ולטגן את הבצלים, הגזרים והשומים, 5-6 דקות.

להוסיף טימין, להוסיף רסק עגבניות ולטגן עוד דקה או שתיים.

להוסיף יין אדום ולבשל על להבה גבוהה כ-5 דקות.

לתבל ולהוסיף מים רותחים.

להרתיח.

להוסיף פלפלים יבשים ולהעביר לבישול איטי על להבה קטנה 3-4 דקות עד שהבשר רך רך

או לתנור בחום 150 מעלות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פיננסייר פיסטוקים והל

בואו נדבר על פיננסייר. העוגיה הקטנה והמטריפה שהצרפתים מחזיקים ליד הקפה שלהם. מאורכת, עדינה ונקראת – בשל צורתה- על שם מטיל הזהב שנהגו בימים ההם

מרק שעועית של פועלים

המרק העשיר הזה הוא ארוחה שלמה בצלחת. בעיקר כשיורד גשם זלעפות בחוץ, עם כוס יין ולחם כפרי לא צריך כלום. כלום. טוב, אולי כמו במסעדות

ריבת תפוזים של אמא

את הריבה המדהימה הזו, אמא נהגה להכין לכבוד החגים. לכבוד פורים, לכבוד ראש השנה ובעיקר לכבוד המימונה, שאז עמד מסדר ארוך ומשגע של שלל ריבות

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.