בולונייז ראגו עוף איטלקי

בולונייז – שהוא ראגו –  הוא אולי התבשיל האיטלקי הכי מפורסם אחרי הפסטה והפיצה.

רוטב עגבניות עשיר עם בשר טחון ויין, שהתבשל שעות ארוכות והוא נפלא עם פסטה.

ויש גם ראגו של עוף, כמו זה.

מתבשל בדיוק כמו הבולונייז הקלאסי וטעים להפליא לא פחות.

מה

4 כרעיים (שוק וירך)

2 גזרים קלופים

2 ענפי סלרי עם העלים

1 בצל בינוני

4-5 שיני שום

צ׳ילי (אופציונאלי)

מלח, פלפל שחור גרוס

שמן זית

כף טימין קצוץ

כף רוזמרין קצוץ

מעט עלי מרווה

כוס יין

קופסת עגבניות איטלקיות מרוסקות (800 גרם)

כוס מים רותחים

איך

בסיר רחב מוסיפים מעט שמן זית ומכניסים את חלקי העוף. מטגנים קלות משני הצדדים, אין צורך להשחים.

בינתיים במג׳ימיקס מרסקים את הגזר, הסלרי, בצל ושום לפירורים דקיקים או על פומפייה דקה מאוד.

מוסיפים את הירקות המגוררים לסיר ומטגנים עוד דקה או שתיים.

מוסיפים את עשבי התיבול, מלח ופלפל ומטגנים עוד דקה.

מוסיפים את היין ומאדים במשך 3-4 דקות.

מוסיפים את העגבניות ואת המים הרותחים בזהירות, מערבבים, מרתיחים, מכסים ומעבירים ללהבה קטנה.

מבשלים כשעה וחצי עד שעתייים.

הבשר צריך ליפול מהעצם. ממש ליפול.

בשלב הזה כבר אפשר לאכול את העוף והרוטב וזה טעים להפליא.

מוציאים את העוף מתוך הרוטב, מצננים מעט ומפרקים אותו. את העור והעצמות זורקים ואת הבשר קוצצים דק דק ומוסיפים לרוטב.

מחמממים את התבשיל 5 דקות ומגישים עם פסטה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

לחמניות חמאה עם צימוקים ושקדים

לחמניות חמאה עם צימוקים ושקדים ובאמת… כל מילה מיותרת. אני משתגעת עליהן, הן רכות וכשהן יוצאות מהתנור כל הבית מריח צימוקים ושקדים. ריח של חג

עוף מהיר במחבת מהבאסקים הצרפתים

במשך חודש וחצי ביליתי בפאריז המופלאה, שם למדתי לבשל ולאפות.ֿ בעיקר לאפות. אחד הקורסים היה בנושא עופות. לכיתה הגיע סטפן הגבוה והחתיך והעביר לנו שיעור

שבלול בורקס תרד וגבינה משגע

בואו נודה על האמת. אנחנו הישראלים מכורים לפחממות. פחממות ריקות ממלאות אותנו. הרעיון באכילת הפחממות בעיניי הוא פשוט לא להגזים. לוותר לגמרי על פחממות –

סלט סלמון מעושן מטריף

משוגעת על הסלט הנפלא הזה. משוגעת. אני מודה שאני משוגעת עליו בעיקר בגלל שאני מעשנת את הסלמון שלי לעצמי. אבל כל סלמון מעושן קנוי יעשה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.