לפני המון שנים רציתי להכין מעורב.
מעורב ירושלמי.
טיגנתי רצועות בקר, לבבות עוף, טחולים קטנים וחמודים, כבדים קצוצים, חזה עוף פרוס דק דק והמון המון בצל מטוגן.
הוספתי ראס אל חנות שהוא הבהרט הביתי שלי מלח ופלפל. נראה לי טעים.
פתאום גיליתי: ההוא לא אוהב לבבות, זו לא אוהבת כבדים, ההיא לא אוהבת טחולים.
בסופו של דבר הפך המעורב הירושלמי למעורב עוף עם הרבה בצל מטוגן.
גם טעים.
אז למי שאינו חובב את חלקי הפנים של העוף (חבל, חבל, חבל זה כל כך טעים ביחד), אפשר להכין את המעורב, רק מפרגיות קצוצות.
אני אוהבת להגיש אותו עם פסטה מבושלת, שסופגת את כל הטעמים ומשלימה מבחינתי את החלק הפחממי במנה.
עם סלט ירקות קצוץ.
אני מסודרת.
כמה קל, ככה טעים.
מה
בשרים למעורב:
200 גרם סינטה פרוסה לרצועות דקות.
200 גרם פרגיות קצוצות לביסים קטנים
100 גרם לבבות עוף טריים מנוקים וקצוצים לביסים
100 גרם טחולי עוף טריים
100 גרם כבדי עוף טריים קצוצים לביסים.
או
1/2 ק״ג פרגיות קצוצות לביסים.
3-4 בצלים גדולים קלופים פרוסים דק
כפית גדושה של ראס אל חנות או בהראט
כפית גדושה של אבקת קארי
פלפל שחור גרוס, צ׳ילי (אופציונאלי)
כפית פפריקה מתוקה או חריפה
3-4 שיני שום קצוצות
1 כפית של ג׳ינג׳ר קצוץ או 1/2 כפית אבקת ג׳ינג׳ר
3-4 כפות סויה
שמן זית
250 גרם פסטה מבושלת מכל סוג שאוהבים
בצל ירוק קצוץ
איך
לווק, מחבת גדולה או סיר רחב יש להוסיף שמן זית ולטגן את הבצלים עד שהם שחומים ורכים, כדאי לבזוק עליהם טיפונת מלח זה עוזר לטיגון מהיר ושחום. להוציא מחצית מהבצלים לקערה ולהניח בצד.
להוסיף את חלקי הסינטה ולטגן על להבה גבוהה במשך כשתי דקות.
להוסיף את הלבבות, הטחולים והפרגיות ולטגן עוד 3 דקות על להבה גדולה.
להוסיף את הכבדים ולטגן עוד 2 דקות.
לתבל ולטעום.
אם יש צורך, לטגן עוד מעט עד שהבשרים מטוגנים ומושלמים.
להוסיף את הפסטה המבושלת, לערבב היטב ולתקן תיבול אם נדרש.
להוסיף את יתרת הבצל שהמתין לנו בצד.
לפזר בצל ירוק ולהתעלף.