טעים, מהיר, ארומטי, חם ומשגע.
צ׳יקן קארי הודי.
מה
6 כרעיים או חלקי עוף אחרים
בצל בינוני קצוץ
4 שיני שום קצוצות
כף גדושה ג׳ינג׳ר קצוץ
צ׳ילי קצוץ
4-5 עגבניות אדומות קצוצות או מרוסקות
מעט שמן אם צריך
מלח, פלפל
כף גראם מסאלה, 1/2 כפית כורכום, 1/2 כפית צ׳ילי, 1/2 כפית כוסברה יבשה, 1/2 כפית גרגרי חרדל
כוס וחצי מים רותחים
כוסברה קצוצה ולימון טרי להגשה
תוספת מומלצת אורז בסמטי לבן
איך
קוצצים את כל הירקות ומניחים בצד.
מחממים סיר נון סטיק עד שהוא לוהט ומניחים עליו בזהירות את הכרעיים עם העור למטה.
בשיטה הזו, אנחנו מטגנים את העוף מבלי להזדקק לעוד שומן. צורבים משני הצדדים ומוציאים.
בשלב זה, בדרך כלל נשאר די הרבה שומן בסיר, אם לא מוסיפים מעט.
מוסיפים בצל, שום, ג׳ינג׳ר וציילי קצוץ ומטגנים דקה.
מוסיפים זרעוני כמון וחרדל ומטגנים דקה.
מוסיפים עגבניות ומטגנים, מלח ופלפל ומטגנים.
מוסיפים את יתר התבלינים – ומטגנים עוד דקה או שתיים תוך כדי ערבוב – מוסיפים כוס וחצי מים
רותחים ומחזירים את העוף.
מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה עד שעה וחצי.
מזלג מספיק. הבשר מתפורר מהעצם.