כדורי בשר זעירים ברוטב דובדבנים

מהמטבח הטורקי, מאזור גאזינטאפ שבתורכיה הענקית עם האוכל המדהים.

מתכון עתיק ועונתי של כדורי טלה עדינים וקטנים שוחים ברוטב דובדבנים טרי.

למי שמתעצל לגלען את הדובדבנים אפשרי להשתמש בדובדבנים משומרים,

אבל זה לא אותו הדבר.

מה

בצל בינוני קצוץ לקוביות קטנות

3 שיני שום קצוצות

מקל קינמון, 3-4 מסמרי ציפורן

כפית פלפל טורקי פיקנטי (או מעט גרגרי צ׳ילי)

כף רסק עגבניות

1.5 כוסות מים (או ציר בקר)

מלח, פלפל,

2-3 כפות רכז רימונים

1/2 ק״ג דובדבנים טריים מגולענים

שמן זית

בסיר נוח מטגנים את הבצל עם מעט שמן זית, מזהיבים ומוסיפים את השום, מטגנים עוד 20 דקות,

מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד דקה או שתיים.

מוסיפים את התבלינים ומטגנים עוד 20 שניות,

מוסיפים את הנוזלים ואת הדובדבנים.

מרתיחים היטב.

בינתיים

לכדורונים 

1/2 ק״ג בשר טלה טחון, או בקר

2 בצלים בינויים מרוסקים עם המיץ שלהם

מלח, פלפל שחור.

לשים היטב את כל המרכיבים, במשך מספר דקות, עד שהבשר הופך להיות הומוגני

ואחיד.

יוצרים כדורונים בגודל של אגוז מלך ומוסיפים לרוטב המבעבע.

מכסים, מנמיכים ומבשלים בערך 40 דקות, עד שהנוזל מצומצם ועדין וסמיך וטעים להפליא.

מגישים עם צנוברים קלויים מעל.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

כתר ירוק של לחמוני פסטו

כמה רע יהיה לחבר בצק שמרים רך, נעים וריחני ממולא בפסטו רענן וגבינות? בכלל לא. הבצק מנוקד בארבס דה פרובאנס, שזו תערובת עשבי תיבול יבשה:

פידאוס ספרדי עם קבנוס – גרסה א׳

ויש גרסה נוספת פה  פאייה פידאוס – גרסה ב׳  אנדלוסיה היא החלק הדרומי של ספרד, ממש מעל גיברלטר ומול מרוקו. שם נמצאות ערים יפות כמו סביליה,

כדורי בשר זעירים ברוטב דובדבנים

מהמטבח הטורקי, מאזור גאזינטאפ שבתורכיה הענקית עם האוכל המדהים. מתכון עתיק ועונתי של כדורי טלה עדינים וקטנים שוחים ברוטב דובדבנים טרי. למי שמתעצל לגלען את

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.