פטאייר, חם מהתנור, עמוס בעלי זעתר או תרד, בצל, סומק…

למות….

לבצק

2.5 כוסות קמח לבן

כף סוכר

כפית מלח

כפית גדושה שמרים יבשים

1/3 כוס שמן זית

½ כוס מים חמים

מיכל יוגורט 200 גרם 4%

בקערת מיקסר או בקערה ידנית, לשים את כל החומרים במהירות, עד לקבלת בצק אחיד ונעים, אם הבצק יבש מעט מוסיפים טיפונת מים.

אפשר להשתמש בבצק שמרים קנוי מופשר. 

מכסים, מתפיחים.

בינתיים מכינים את המילוי

מילוי:

שקית גדולה של תרד טרי/עלי זעתר טריים (ללא הגבעול)

2 בצלים סגולים פרוסים דק דק

מלח, פלפל. שחור, סומק

½ לימון סחוט

קוצצים את התרד לרצועות דקות, מערבבים עם הבצל, ממליחים, מפלפלים מוסיפים סומק ולימון ומניחים בצד ל 10 דקות להגרת הנוזלים.

לאחר מכן סוחטים את כל הנוזלים המיותרים.

בשלב זה אפשר להוסיף גם פירורי גבינה (לא חובה)

מחממים תנור ל 180 מעלות.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים בקוטר של 10 ס״מ,

מניחים ערימת תרד במרכז וסוגרים כמו אוזן המן (3 צלעות).

מניחים את הפטאייר על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

בדכ לא מורחים את הפטאייר בביצה טרופה, אבל אפשר.

אפשר גם למרוח אותו בשמן זית

ואפשרות נוספת היא למרוח אותו בביצה טרופה עם מעט יוגורט.

אופים עד ש הפטייר שחום והריח מעלף, בערך 20-30 דקות.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

בולונייז ראגו עוף איטלקי

בולונייז – שהוא ראגו –  הוא אולי התבשיל האיטלקי הכי מפורסם אחרי הפסטה והפיצה. רוטב עגבניות עשיר עם בשר טחון ויין, שהתבשל שעות ארוכות והוא

מדיאס -סירות קישואים בלקניות

קישואים הם ירק שלא מוערך די, וחבל. את התבשיל הזה לימד אותי לפני המון (המון המון המון) שנים, דווקא השכן שלי ממוצא סורי. למה דווקא?

טרין צרפתי כפרי

אחד המאכלים הקלאסיים האהובים ביותר בצרפת הוא הטרין. יש מליון סגנונות של טרין ולכל אזור יש את הטרין שלו. יש טרין עם בשר ארנבת ובשר

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.