פטאייר מאפה זעתר/תרד חלומי

פטאייר, חם מהתנור, עמוס בעלי זעתר או תרד, בצל, סומק…

למות….

לבצק

2.5 כוסות קמח לבן

כף סוכר

כפית מלח

כפית גדושה שמרים יבשים

1/3 כוס שמן זית

½ כוס מים חמים

מיכל יוגורט 200 גרם 4%

בקערת מיקסר או בקערה ידנית, לשים את כל החומרים במהירות, עד לקבלת בצק אחיד ונעים, אם הבצק יבש מעט מוסיפים טיפונת מים.

אפשר להשתמש בבצק שמרים קנוי מופשר. 

מכסים, מתפיחים.

בינתיים מכינים את המילוי

מילוי:

שקית גדולה של תרד טרי/עלי זעתר טריים (ללא הגבעול)

2 בצלים סגולים פרוסים דק דק

מלח, פלפל. שחור, סומק

½ לימון סחוט

קוצצים את התרד לרצועות דקות, מערבבים עם הבצל, ממליחים, מפלפלים מוסיפים סומק ולימון ומניחים בצד ל 10 דקות להגרת הנוזלים.

לאחר מכן סוחטים את כל הנוזלים המיותרים.

בשלב זה אפשר להוסיף גם פירורי גבינה (לא חובה)

מחממים תנור ל 180 מעלות.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים בקוטר של 10 ס״מ,

מניחים ערימת תרד במרכז וסוגרים כמו אוזן המן (3 צלעות).

מניחים את הפטאייר על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

בדכ לא מורחים את הפטאייר בביצה טרופה, אבל אפשר.

אפשר גם למרוח אותו בשמן זית

ואפשרות נוספת היא למרוח אותו בביצה טרופה עם מעט יוגורט.

אופים עד ש הפטייר שחום והריח מעלף, בערך 20-30 דקות.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מרק מיניסטרונה מטוסקנה

בחורף מה יותר נכון ממרק מינסטרונה איטלקי מטוסקנה? עשיר בירקות שורש וטעמים נפלאים ועמוקים, שעועית איטלקית וורדרדה אני משמתמשת בבורלוטי  Borlotti  שהיא שעועית מעט וורדרדה

קציצת סרה מרוקאית בחמין

אמא שלי הכינה את הקציצה הריחנית הזו בעיקר בחמין של החגים. היא היתה מגלגלת אותה לגליל עבה וסימטרי ועוטפת אותה בבד כותנה, דרכו, ספגה הסרה

סביצ׳ה דג ים על קדאיף

זו מנה חגיגית ומשגעת, מאוד מאוד קלה להכנה ומתאימה בעיקר לחגיגות וחגים. היא מרשימה מאוד ולמען האמת, הכנתה לא מסובכת ולא קשה. אפשר להחליף את

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.