כרעי עוף ושומרים צעירים ביין לבן

שתדעו לכם שעוף מאוד מאוד אוהב לימון.

גם שומר.

ושומר זה ירק נפלא שנדמה לי שלא מוערך מספיק.

המרוקאים אוכלים אותו ככה כמו שהוא, טרי, קראנצ׳י, רענן ואניסי בפה, או כסלט מתובל בלימון ושמן זית.

או הכי הכי: מבושל בלימון עם כרעי עוף, שאמא שלי בישלה לנו בילדותנו.

מתכון פה עוף ושומר בסגנון מרוקאי .

בעצם מדובר במרכיבים זהים כמעט לחלוטין, אבל  סגנון חיתוך השומר משנה את הטעם לגמרי.

תאכלס, שני המתכונים נהדרים. כל יום והמתכון שלו.

מה

4-5 שומרים צעירים שטופים וחצויים לפרוסות

5-6 ירכי עוף רצוי עם העור

1 בצל גדול פרוס לפרוסות

כרישה גדולה פרוסה לטבעות ושטופה היטב

4-5 שיני שום פרוסות

1/2 כוס יין לבן

4-5 עלי מרווה

גבעול רוזמרין

2 צ׳ילי פרוסים דק

מלח, פלפל, כוס מים רותחים

3-4 פרוסות לימון כבוש

איך 

בסיר ,עדיף לנון סטיק, לטגן את ירכי העוף. אין צורך להוסיף שמן כיוון שהירכיים מגירים שומן מספיק.

מזהיבים היטב את הירכים משני הצדדים ומוציאים לצלחת. מוסיפים את השומר והבצלים הפרוסים, ממליחים ומפלפלים ומטגנים על להבה גבוהה מאוד, תוך ערבוב,

בערך 10 דקות. אנחנו רוצים להשחים את הירקות.

מוסיפים את השום הפרוס, מרווה, רוזמרין וצ׳ילי פרוס מטגנים עוד דקה או שתיים.

מוסיפים את היין הלבן ומבשלים דקה או שתיים על להבה גבוהה.

מוסיפים את המים הרותחים ואת הלימון הכבוש, מחזירים את העוף, מכסים את הסיר, מנמיכים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.

אני אוהבת להדליק תנור על גריל ולהזהיב את כל החגיגה הזו בגריל.

בעת הבישול כדאי מידי פעם ״להשקות״ את הכרעיים ברוטב הטעים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סיגר ממולא במעורב פרגיות

מנה ראשונה לאירוחים, פגז ! מה 6 עלי סיגר קנויים או 12 ריבועי פילו בגודל 18X18 למילוי 1 בצל לבן גדול קצוץ לקוביות. 2 פרוסות

כתר ירוק של לחמוני פסטו

כמה רע יהיה לחבר בצק שמרים רך, נעים וריחני ממולא בפסטו רענן וגבינות? בכלל לא. הבצק מנוקד בארבס דה פרובאנס, שזו תערובת עשבי תיבול יבשה:

שווקי פשפשים בעולם

השווקים ואני  שווקים הם אהבה גדולה. שווקי אוכל, שווקי פשפשים. שווקים בכלל. לינק לפוסט על שווקי אוכל בעולם: שווקי אוכל בעולם שווקי פשפשים מספרים היסטוריה:

פנה קוטה

שמנת מבושלת. זהו פירוש המילה פנה קוטה באיטלקית. וכמו שזה נשמע פשוט, כך פשוט להכין את הקינוח האלוהי הזה שהוא אחד התענוגות המתוקים הנפלאים ביותר

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.