חלומי צלויה בעלי גפן

עוד מאכל טעים מהמטבח היווני הנפלא הזה, שלא מפסיק לספק מתנות טעימות ומיוחדות.

מטבח שכל כולו ים תיכון, שמן זית וטעמים שכולנו מכירים – מפה. מהארץ שלנו.

והבונוס הוא, שכל אחד יכול: דקות בודדות ואפס מיומנות ויש מאכל נפלא, שהוא טעים חם או קר.

מה

חבילת גבינת חלומי (200 גרם) פרוסה לפרוסות בעובי של 1/2 ס״מ

2-3 שיני שום כתושות

מלח, פלפל שחור גרוס

שמן זית

20 עלי גפן טריים וחלוטים או משומרים שטופים במים רותחים פעם אחת

איך

הכי קל בעולם.

מדליקים תנור (או גריל פחמים) על 180 מעלות.

פורסים את עלי הגפן על משטח נקי ומניחים במרכזו פרוסת חלומי (אם העלים קטנים מחברים שניים).

מעל הפרוסה בוזקים מעט מלח ופלפל גרוס ושום קצוץ לפי הטעם.

מזליפים שמן זית.

עוטפים כמו מעטפה ואופים בערך 12 דקות.

זהו.

מטורף.

גם עלי הגפן,שספגו את הטעמים ועכשיו הם צלויים – אכילים וטעימים.

שבעות שמח.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סביצ׳ה דג ים על קדאיף

זו מנה חגיגית ומשגעת, מאוד מאוד קלה להכנה ומתאימה בעיקר לחגיגות וחגים. היא מרשימה מאוד ולמען האמת, הכנתה לא מסובכת ולא קשה. אפשר להחליף את

פיסאלדייר המאפה של פרובאנס

מאפה מפרובאנס שמאגד בתוכו את כל השמש והטוב של חבל הארץ המשגע הזה. יש בו בצק נפלא וקראנצ׳י, יש בו תועפות של בצל מוזהב בשמן

סיר פרסי שמח

אורז פרסי במלוא הדרו, מבושל עם עוף רך רך רך עד שהעצמות נמסות. אפשר לבשל את האורז ללא העוף ויתקבל תבשיל טבעוני ואפשר לבשל את

לביבות ריקוטה וצימוקים

  ריקוטה שנזנחה, קליפת תפוז, כמה צימוקים ויאללה….לביבה חמה ומתוקה. הכי טוב, הכי מתאים ללביבות האלה היא גבינת הריקוטה ורק אחרי שמסננים אותה מהנוזלים. והן

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.