כרעי עוף בחומוס ופלפל יבש

כרעים, עם עצם, בלי עצם, עם עור בלי עור,

חומוס רך שהתבשל מבעוד מועד,

פלפלים מרוקאיים לוהטים

והמון כוסברה בסוף…..ותודו לי.

הכי מרוקו עכשיו.

חשוב לזכור שאם מדובר בכרעיים ללא עצם (מה שקוראים לו פרגיות) זמן הבישול מתקצר בחצי.

מה

5 כרעיים טריות מנוקות

3-4 פלפלים מרוקאים יבשים מנוקים מגרעינים (חריף או מתוק לפי בחירה)

3-4 שיני שום פרוסות

כף שטוחה פפריקה

כפית שטוחה כמון

2 כוסות חומוס מבושל ורך

1.5 כוסות ציר עוף או מים רותחים

מלח, פלפל

שמן זית

כוסברה קצוצה

מיץ מחצי לימון

איך 

לסיר שטוח מוסיפים 2-3 כפות שמן זית ומטגנים את הכרעיים משני הצדדים, עד שהן זהובות מאוד.

מוציאים את הכרעיים ומוסיפים לסיר את השום מטגנים 20 שניות

ומוסיפים את הפלפלים היבשים ואת התבלינים, מטגנים עוד 20 שניות.

בזהירות יוצקים את המים הרותחים, מרתיחים וטועמים.

מוסיפים את החומוס ומעליו את הכרעיים המטוגנות.

מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.

מידי פעם יוצקים מעט מהנוזלים מעל הכרעיים.

אם הרוטב הצטמצם מאוד מוסיפים עוד מעט מים רותחים.

מכבים. סוחטים מעל את הלימון ומפזרים מעל כוסברה טרייה קצוצה.

טורפים עם חלה או אורז או כמו שהם.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ביאריץ ובאיונה

אנחנו מסיימים טיול בן שבועיים בדרום מערב צרפת.ֿ היינו בנורמנדי, ברטאני ובדורדון ההורס, עכשיו אנחנו בביאריץ, הערב נחזור בטיסה לפאריז. אנחנו מחליטים לנצל את היום

עוגיות נוטלה איטלקיות

האיטלקים קוראים להן ״עין השור״ או באיטלקית Occhio di bue. הכי הם אוהבים למלא אותן בממרח נוטלה, אבל גם עם ריבת משמשים וריבת שזיפים אדומה.

טארט תותים בקרם שקדים

תאכלס העוגה הזו נולדה משאריות: שאריות של קרם שקדים ושאריות של בצק פריך . ברור לכם שלא זורקים שאריות משובחות כאלה. אז מה עושים? מכינים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.