כרעים, עם עצם, בלי עצם, עם עור בלי עור,
חומוס רך שהתבשל מבעוד מועד,
פלפלים מרוקאיים לוהטים
והמון כוסברה בסוף…..ותודו לי.
הכי מרוקו עכשיו.
חשוב לזכור שאם מדובר בכרעיים ללא עצם (מה שקוראים לו פרגיות) זמן הבישול מתקצר בחצי.
מה
5 כרעיים טריות מנוקות
3-4 פלפלים מרוקאים יבשים מנוקים מגרעינים (חריף או מתוק לפי בחירה)
3-4 שיני שום פרוסות
כף שטוחה פפריקה
כפית שטוחה כמון
2 כוסות חומוס מבושל ורך
1.5 כוסות ציר עוף או מים רותחים
מלח, פלפל
שמן זית
כוסברה קצוצה
מיץ מחצי לימון
איך
לסיר שטוח מוסיפים 2-3 כפות שמן זית ומטגנים את הכרעיים משני הצדדים, עד שהן זהובות מאוד.
מוציאים את הכרעיים ומוסיפים לסיר את השום מטגנים 20 שניות
ומוסיפים את הפלפלים היבשים ואת התבלינים, מטגנים עוד 20 שניות.
בזהירות יוצקים את המים הרותחים, מרתיחים וטועמים.
מוסיפים את החומוס ומעליו את הכרעיים המטוגנות.
מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.
מידי פעם יוצקים מעט מהנוזלים מעל הכרעיים.
אם הרוטב הצטמצם מאוד מוסיפים עוד מעט מים רותחים.
מכבים. סוחטים מעל את הלימון ומפזרים מעל כוסברה טרייה קצוצה.
טורפים עם חלה או אורז או כמו שהם.