מסתבר שהישראלים מתים על סלמון.

זה דג מספר אחד בישראל.ֿ

מצחיק שהדג הזה, שגדל דרך קבע בנהרות קרים, התנחל בלבבות ובקיבות של אחת המדינות החמות באזור הים התיכון.

אני אוהבת רק סלמון מעושן וסלמון כבוש שאני מכינה בבית. סנובית.

יש לי מתכון לסלמון כבוש גראוולאקס נפלא שעושים בדקה וחצי המתכון פה: סלמון בכבישה מעודנת.

ומידי פעם אני גם מעשנת סלמון שזו עבודה הכי קלה בעולם (רק שצריך מעשנת בשקל וחצי ומעט גחלים) ומכינה ממנו סלט סלמון מעושן מטורף

המתכון פה:סלט סלמון מעושן.

בכל מקרה, רוב בני האדם השפויים קונים סלמון אז גם אתם תקנו.

מה

200 גרם נתחי סלמון מעושנים או כבושים פרוסים לרצועות

חופן עגבניות שרי אדומות

חופן עגבניות שרי צהובות

חופן עגבניות שרי מנומרות

1 בצל סגול פרוס דק

2 כוסות ארוגולה קצוצה

1 פילפל צ׳ילי חריף פרוס דק

2 מלפפונים צעירים דקים ופרוסים חצאי עיגולים דקים

כף גדושה פלפלי צ׳יפקה חמוצים קצוצים

2 מלפפונים חמוצים פרוסים חצאי עיגולים

4-5 צנוניות צעירות פרוסות דק

עלי נענע טריים

עלי בזיליקום טריים

עלי פטרוזיליה

שמיר קצוץ

2-3 צלפים בחומץ

זיתים שחורים

לרוטב: כוס יוגורט שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס, כף חרדל,שן שום מרוסקת מיץ לימון ומעט חומץ בן יין.

איך

מורחים את היוגורט על צלחת שטוחה ומתיזים מעליו מעט שמן זית, מלח ופלפל שחור.

מערבבים את הירקות ביד קלה מעל ומפזרים אותם על הצלחת.

מפזרים עליהם את הצלפים והצ׳יפקות.

מסדרים את פרוסות הסלמון, מתיזים מעל את הרוטב וזוללים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מעדן טונה צרובה

הוידוי שלי הוא שאני לא משתגעת על דגים נאים. אני יכולה ביס או שניים, עם משו ליד אבל ממש ממש נא… לא ממש. אבל טונה

קציצות עוף מטוגנות מהירות

את הקציצות האלה אני אוהבת להכין אחרי שבת של אוכל עשיר וכבד, לים או סתם לארוחה קלילה. והן הכי מתאימות לארוחת קיץ קלילה. הן קלילות

חלומי צלויה בעלי גפן

עוד מאכל טעים מהמטבח היווני הנפלא הזה, שלא מפסיק לספק מתנות טעימות ומיוחדות. מטבח שכל כולו ים תיכון, שמן זית וטעמים שכולנו מכירים – מפה.

עוף הציידים בגרסת דרום איטליה

זו הגרסה של דרום איטליה לעוף הציידים האיטלקי הקלאסי. מתכון אחר לעוף הציידים של טוסקנה פה:  עוף בנוסח הציידים של טוסקנה. בכל איזור מבשלים את העוף

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.