לצפון האפריקאיים יש הריסה.
או עריסה.
או אריסה.
מה זה חשוב?
מה שחשוב שמדובר בממרח פלפל לוהט, אדום, ארומטי ומשגע.
הוא טוב בתוך כריכים, בדגים, בקציצות, ברטבים.
הוא נהדר בתוך חביתות, על גבינה לבנה, כממרח על הלחם ונשבעת לכם שאפשר לאכול אותו כמו שהוא: בכפית.
אני מקפידה להכין את האריסה שלי פיקנטית אבל כל אחד מחליט כמה חריף הוא רוצה לשים בה.
האריסה הזו עטופה בשמן ונשמרת זמן רב במקרר, בתוך צנצנת זכוכית.
נכון, צריך טיפה לעבוד פה, בעיקר ניקוי הפלפלים, אבל מי שרוצה אריסה ביתית, מקורית ומשגעת…..יצא נשכר.
מה
20 פלפלים מרוקאים אדומים יבשים מתוק וחריף (או רק מתוק או רק חריף עניין של טעם)
1 ראש שום קלוף
1 כפות גרגרי כוסברה יבשים
1 כפות גרגרי כמון יבשים
מעט מלח,
צרור כוסברה שטוף עם הגבעולים קצוץ גס
1/3 כוס חומץ
3/4 כוס שמן מעורב זית+צמחי
איך
משרים את הפלפלים היבשים במים למשך כשעה.
מנקים אותם מגרעינים ומהעוקץ ומעבירים למסננת לסנן את המים שנותרו בהם.
מעבירים למג׳מיקס או בלנדר את הפלפלים, השום, הכוסברה, החומץ והשמן ומתחילים לרסק.
(הכי כדאי לטחון הכל במטחנת בשר אבל לא חובה.).
בינתיים קולים על להבה נמוכה ובתוך מחבת את התבלינים ומוסיפים אותם למג׳מיקס, מוסיפים מלח.
טועמים, אם צריך מתקנים תיבול או מוסיפים עוד שמן.
מעבירים לצנצנת זכוכית, סוגרים היטב ומאכסנים במקרר שבועות ארוכים.