לחמניות קרם רומאיות – מריטוזו

המריטוזי (או המריטוזו ביחיד) הן לחמניות איטלקיות עשירות בסגנון בריוש.

הן אופייניות לאיזור לציו ולרומא בפרט.

את הלחמניות הרכות והנפלאות הללו ממלאים בקרם מתוק וקריר וטורפים אותן ללא בושה, בדרך כלל בדרך לעבודה, או לארוחת בוקר.

בכלל, הרעיון של למלא לחמניות עם משו מתוק הוא מאוד מאוד איטלקי.

בדרום למשל אוהבים למלא אותן בגלידה.

כן בגלידה, וזה שיחוק מטורף.

הבצק מאוד רך ומאוד עדין אבל הוא קל להכנה ולאחר האפייה והצינון של הלחמניות ממלאים אותן בקרם ושומרים במקרר.

במקור ובמסורת מוסיפים להן קליפות הדרים מסוכרות, שהאיטלקים כל כך אוהבים במאפים שלהם, וגם צנוברים קלויים, אבל מי שלא אוהב יכול לוותר על האחד או על שניהם, עדיין הלחמניות תהיינה נהדרות כמו שהן.

מה 

3 כוסות מלאות קמח לבן

1 כוס מים חמימים או חלב חמים (אני אוהבת עם חלב)

2 ביצים בינוניות

50 גרם חמאה רכה בחום החדר

גרידת לימון או תפוז או שתיהן

1/3 כוס סוכר

מעט מלח

כפית שטוחה שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים

3 כפות קליפות הדרים קצוצות (אופציונאלי)

3 כפות צנוברים קלויים (אופציונאלי)

ביצה טרופה למריחה

שמנת מתוקה מוקצפת עם כף סוכר

איך

לקערת מיקסר מכניסים את כל החומרים למעט החמאה והמלח, הצנוברים וקליפות ההדרים.

מערבלים היטב כחמש דקות.

מוסיפים את המלח ואת החמאה הרכה וממשיכים לערבל היטב עוד כחמש דקות.

מוסיפים את ההדרים המסוכרים ואת הצנוברים.

הבצק רך מאוד ונדבק לדפנות וזה בסדר גמור.

מתפיחים מכוסה עד שהתערובת פי שתיים לפחות.

למשטח מקומח מוציאים בעזרת קלף או מרית את הבצק ובעזרת ידיים מקומחות מגלגלים אותו בעדינות לגליל (הבצק רך וזה עדיין בסדר גמור).

עם קלף מקומח או סכין מחלקים את הבצק ל-8-10 חתיכות וכל חתיכה מגלגלים לכדור.

את הכדור מגלגלים שוב לאליפסה.

מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומתפיחים מכוסה עד ששוב הכדורים מכפילים את עצמם.

מחממים תנור ל-200 מעלות ואת המריטוצו מורחים בעדינות רבה עם ביצה טרופה.

אופים כרבע שעה עד 20 דקות עד שהלחמניות שחומות מאוד.

מוציאים, מצננים, חוצים באמצע לאורך (רק עד אמצע הלחמניה), פותחים את הלחמניה ומזליפים לתוכה תועפות של שמנת מתוקה מוקצפת.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

לביבות תירס תאילנדיות

בכל שנה אני מוסיפה לקובץ שלי לביבה חדשה. כבר הכנתי: לביבות ריקוטה וצימוקים לביבות בננה ונוטלה לביבות בטטה וקוקוס לביבות תפוחי אדמה השנה, אני מוסיפה

פאייה ספרדית בסגנון ישראלי

המתכון לפאייה פידאוס נמצא כאן: פידאוס עוף (פאייה פידאוס)  פאייה עוף ואורז בסגנון ספרדי  האם ידעתם שהישראלים מתים מתים מתים על עופות? ישראלים אוכלים עוף

טארט טאטן של אמא

האגדה והוויקיפידיה יודעות לספר שהטארט הזה נולד בטעות. בטעות שרפו את הסוכר, בטעות כיסו אותו בבצק וזרקו לתנור, בטעות העוגה נפלה לרצפה ואז הפכו אותה

מרק דלעת וחומוס בטעמי סתיו

המרק הזה, של אמא שלי, בישר על בוא הסתיו. אכלנו אותו בערב סוכות הראשון – בישיבה הראשונה בסוכה. הוא בישר על בוא הסתיו. הדלעת הכתומה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.