זה רק נראה כמו בורק׳ס אבל זה לא !
במקור הבצק של האמפנדה, שהוא מאפה דרום אמריקאי מטריף מטריף מטריף, קצת דחוס וכבד לי.
אני מצאתי שאפייה שלו בבצק עלים מקלילה את הטעם וגם ידידותית יותר.
מה גם שהישראלים מתים מתים על בורק׳ס וזה קצת קצת מזכיר בורק׳ס, אם כי הטעם שונה לחלוטין.
המילוי מאוד מיווחד וטעים בעיניי: שילוב של זיתים עם כמון וצ׳ילי ופתאום קופץ לפה צימוק מתקתק שמביא את הטוויסט בעלילה.
אני משתגעת על המאפה הזה ומגישה אותו בדרך כלל כמנה ראשונה, עם סלט קצוץ וסלסה ירוקה כזו ממרח לימוני של פאלפליות.
אני גם מכינה אמפנדה גדולה משפחתית שאופניינית לגליסיה בספרד, מאוד שנה אבל טעימה להפליא הנה המתכון:
מה
בצק עלים מופשר וקר
250 גרם בשר בקר טחון טרי
3 כפות זיתים קצוצים
2 כפות צימוקים
1 כפית גדושה של זרעוני כמון שלמים או טחון
צ׳ילי קצוץ
מלח, פלפל
שמן זית
ביצה אחת קשה מגוררת
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 בצל בינוני קצוץ
2-3 שיני שום קצוצות
למריחה: ביצה טרופה וסומסום
איך
במחבת נוחה להוסיף שמן זית ואת הבצל ולטגן עד שמזהיב יפה, להוסיף שום ולטגן עוד דקה, להוסיף את הבשר ולטגן על להבה גדולה, תוך כדי פירורו במזלג, עד שמתקבלים פירורי בשר טחון מטוגנים וזהובים.
להוסיף את גרגרי הכמון ולטגן עוד דקה, להוסיף מלח ופלפל , להוסיף צ׳ילי ולערבב ולהוריד מהאש.
להוסיף את הזיתים, הצימוקים, הפטרוזיליה והביצה הקשה המגוררת.
לטעום ולתקן תיבול בהתאם.
לצנן.
לרדד את בצק העלים ולקרוץ עיגולים בגודל הרצוי, למלא בתערובת ולקפל לחצי ירח.
עם מזלג להדק היטב מסביב לקפל.
למרוח בביצה טרופה ולפזר סומסום.
לחמם תנור ל-200 מעלות לאפות בערך 25 דקות עד שמזהיב.
לאכול ולהתעלף.