מאפה הזהב של בורדו – קנלה בורדולה

בכל בית קפה בבורדו, יוגש לך הקפה עם קנלה שחום וקריספי.

הקנלה הוא העוגיה הכי מפורסמת בעיר הזו ועליה גאוותם.

יש עוד עוגיות אבל זו…..

זו משגעת.

קרמלית מבחוץ קראנצ׳ית, כמעט שרופה, ובפנים צ׳ואית, רכה וצחה.

עונג מושלם.

והכי מצחיק שאין צורך בשום מכשור או יידע מיוחד.

כלומר: צריך. את הקנלה.

הקנלה הם התבניות הקטנות, רצוי מנחושת, שאותם ממלאים בעיסת הקנלה המהירה ואופים בחום גבוה.

אני מצאתי שאם אופים אותה בתבנית שקעים בצורות שונות (למשל אינגליש קייק כמו בצילום) מקבלים קנלה פצצה.ֿעם הקראסט האהוב כל כך והתוך הרך והצ׳ואי.

 

הקאצ׳ היחיד פה הוא שהעיסה אוהבת לשכב במקרר לילה. לא ביג דיל.

ולסנן אותה. זהו.

מה

קליפה מתפוז

50 גרם חמאה מומסת ושחומה מעט

ווניל כף

3 כפות רום

2 כוסות חלב

1 כוס קמח רגיל

2 ביצים רגילות

2 חלמונים

מעט מלח

1 1/4 כוסות סוכר

לערבב את הקמח עם הביצים, תוך כדי טריפה, להוסיף את החלב לאט לאט ואת כל החומרים האחרים.

להכניס למקרר ללילה.

למחרת: לסנן את העיסה ולסלק את קליפות התפוזים.

לחמם תנור ל-200 מעלות.

לתבנית אינגליש קייק קטנים: לשמן את התבניות במעט חמאה ולהוסיף את העיסה בגובה של 3/4.

לאפות בבמשך כ-40 דקות.

אסור, אסור אסור לפתוח את התנור בחצי שעה הראשונה, לאחר מכן, כדאי לפתוח ולראות אם הם שחומים ומוצקים מלמעלה

אם כן, זה הזמן להוציא אותם מהתנור, אם לא לתת להם עוד כמה דקות.

להוציא, לצנן כעשרים דקות. הקליפה החיצונית מתקשה ונעשית שחומה מאוד וקראנצ׳ית מאוד והתוך צ׳ואי ונעים.

אם זה כך – הצליח לכם הקנלה.

ברוכים הבאים לבורדו.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קרקרים בריאות טבעוניים בדקה וחצי

הקרקרים הללו מסתובבים ברשת בכל מיני וריאציות. ניסיתי את כולן. ובסופו של דבר שיקללתי את הטוב מכל אחד מהמתכונים והנה המתכון המנצח. המתכון כל כך

שפצה׳לה הפסטה האלזאסית

שפצה׳לה אכלתי בבודפשט עם הגולש, גם בצפון צרפת באלזאס. בעצם, מדובר בפסטה שמכינים מקמח וביצים עם מעט מים. זורקים לסיר מים רותחים, מבשלים דקה ומקבלים

טירמיסו מלך הקינוחים האיטלקיים

לא מאמינה שיש מישהו ביקום שלא מכיר את  הטירמיסו. (טוב אולי איזה שבט נידח באמזונס או בלב אפריקה). בכלל, רוב המסעדות שנפתחות ברחבי העולם והן

הפסטה של ויטוריו

יש לי הרבה מנות בבלוג שהצילום עושה להן עוול. רוצה לומר לא יודעת ולא יכולה להעביר בצילום את איכות המנה וכמה היא מדהימה.יש בעיה כזו

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.