בכל בית קפה בבורדו, יוגש לך הקפה עם קנלה שחום וקריספי.
הקנלה הוא העוגיה הכי מפורסמת בעיר הזו ועליה גאוותם.
יש עוד עוגיות אבל זו…..
זו משגעת.
קרמלית מבחוץ קראנצ׳ית, כמעט שרופה, ובפנים צ׳ואית, רכה וצחה.
עונג מושלם.
והכי מצחיק שאין צורך בשום מכשור או יידע מיוחד.
כלומר: צריך. את הקנלה.
הקנלה הם התבניות הקטנות, רצוי מנחושת, שאותם ממלאים בעיסת הקנלה המהירה ואופים בחום גבוה.
אני מצאתי שאם אופים אותה בתבנית שקעים בצורות שונות (למשל אינגליש קייק כמו בצילום) מקבלים קנלה פצצה.ֿעם הקראסט האהוב כל כך והתוך הרך והצ׳ואי.
הקאצ׳ היחיד פה הוא שהעיסה אוהבת לשכב במקרר לילה. לא ביג דיל.
ולסנן אותה. זהו.
מה
קליפה מתפוז
50 גרם חמאה מומסת ושחומה מעט
ווניל כף
3 כפות רום
2 כוסות חלב
1 כוס קמח רגיל
2 ביצים רגילות
2 חלמונים
מעט מלח
1 1/4 כוסות סוכר
לערבב את הקמח עם הביצים, תוך כדי טריפה, להוסיף את החלב לאט לאט ואת כל החומרים האחרים.
להכניס למקרר ללילה.
למחרת: לסנן את העיסה ולסלק את קליפות התפוזים.
לחמם תנור ל-200 מעלות.
לתבנית אינגליש קייק קטנים: לשמן את התבניות במעט חמאה ולהוסיף את העיסה בגובה של 3/4.
לאפות בבמשך כ-40 דקות.
אסור, אסור אסור לפתוח את התנור בחצי שעה הראשונה, לאחר מכן, כדאי לפתוח ולראות אם הם שחומים ומוצקים מלמעלה
אם כן, זה הזמן להוציא אותם מהתנור, אם לא לתת להם עוד כמה דקות.
להוציא, לצנן כעשרים דקות. הקליפה החיצונית מתקשה ונעשית שחומה מאוד וקראנצ׳ית מאוד והתוך צ׳ואי ונעים.
אם זה כך – הצליח לכם הקנלה.
ברוכים הבאים לבורדו.