פתיתים

הכי קל בעולם לבשל פתיתים.

ופתיתים הוא מאכל ישראלי אהוב במיוחד.

ממממ….לא בדיוק ישראלי, ואוסם לא בדיוק המציאה את הפתיתים.

לאיטלקים יש פתיתים משחר הפסטה והם קוראים להם Fragole. תותים.

כך נקראים הפתיתים בדרום איטליה.

למה? ככה.

אני גם משוגעת על פתיתים ואני מכינה אותם לא רק כתוספת:

מערבבת אותם מבושלים בסלט ירקות מתובל ועשיר,

בימים חמים מוסיפה לפתיתים קופסת שמנת חמוצה, קצת בצל ירוק קצוץ וזה נהדר,

וגם משתמשת בהם כתחליף לאורז בממולאים או בפאייה הספרדית.

מתכון לפלפל ממולא כאן:  הפלפל הממולא שלי.

מתכון לפאייה הספרדית-ישראלית שלי כאן:  פאייה ישראלית.

הסוד לדעתי בפתיתים המושלמים הוא הטיגון היבש הקודם לבישול וכמות המים המדוייקת.

מה

2 כוסות פתיתים

כוס ו-3/4 מים רותחים

כף שמן זית

מלח, פלפל.

איך

בסיר קטן להוסיף את הפתיתים להניח על להבה בינונית ולטגן אותם ״על יבש״ במשך כחמש דקות.

מידי פעם לערבב.

אפשר לראות איך הפתיתים הלבנים והחוורים משחימים ומשתזפים ומקבלים צבע חום עמוק שהוא לא רק יפה יותר, אלא יעשיר את הטעם בהמשך.

לאחר שהפתיתים חומים ויפים, מוסיפים את השמן ומטגנים עוד כמה שניות.

כדאי להיות מוכנים עם המים הרותחים כי מיד יש להוסיף אותם, בזהירות, להמליח ולפלפל.

לכסות, להעביר ללהבה נמוכה ולבשל עשר דקות.

לכבות ולהשאיר עוד 10 דקות.

עכשיו אפשר להרים את המכסה ולערבב בעדינות בעזרת מזלג.

הם יוצאים שחומים עם טעם קלייה אגוזי נהדר ואחד אחד.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קנלוני כרישה

טוב זה מתכון משוגע. קצת התעסקות אבל משו משו. וגם נורא יפה וחגיגי. מה כרישה טרייה 300 גרם בקר טחון (או עוף או הודו) מלח,

עוגת ריקוטה ופירות יער איטלקית

האיטלקים הם מלכי העולם בעוגות גבינה איטלקיות שבד״כ מוכנות מגבינת ריקוטה. בבלוג יש מספר מתכונים לעוגות גבינה וזו באמת הקלה שבהן. היתרון בעוגה שאין בה

חצילים ממולאים בסגנון טורקי

אני משוגעת על חצילים. אחד הירקות האהובים עליי ביקום. והטורקים בעיניי הם מלכי החצילים. בעצם גם הדרום איטלקים והיוונים. בעצם, בכל אגן הים התיכון –

הפלפל הממולא שלי

יש מיליון מתכונים לממולאים ואני בטוחה שכולם טעימים. לממולאים שלי אני מוסיפה המון המון ירק מכל הסוגים וגם קוצצת עגבניה אדומה אחת. אהבתי את החמיצות

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.