קצר וקולע:
אפשר עם חלקי עוף אני הכנתי עם פרגיות (עוף נטול עצם) וזה פצצה.
שילוב של סויה, דבש ויין לבן, צ׳ילי ואורגאנו.
רך, עסיסי וטעים למות
קל להכנה.
נסו אותי.
מה
1/2 ק״ג פרגיות או חלקי עוף אחרים
1/4 כוס קמח + כפית אורגאנו-חצי כפית שבבי צ׳ילי+פלפל שחור גרוס
3-4 כפות שמן זית
2-3 שיני שום פרוסות
2 כפות דבש
2 כפות סויה
1/2 כוס יין לבן
1/2 כוס ציר עוף או מים
איך
מחממים תנור על 200 מעלות.
מחממים מחבת ומוסיפים את השמן, בינתיים טובלים את חלקי העוף בקמח, מנערים ֿ
ומטגנים טיגון קל משני הצדדים. 2 דקות בערך מכל צד.
מוסיפים את השום, מוסיפים יין ומרתיחים דקה או שתיים, מוסיפים סויה ודבש ואת הציר.
מרתיחים ומעבירים לתנור על 200 מעלות, כך כמו שזה, ללא כיסוי.
מבשלים את העוף בערך חצי שעה, פעם או פעמיים פותחים את התנור בזהירות
ו״משקים״ את העוף ברוטב השחום והטעים.
זהו.
מתים.