הגראנולה שלי

לא מבינה אנשים שקונים מאכלים כמו גראנולה. כל כך פשוט להכין אותה.

רק המחשבה שארזו את כל המוצרים הבריאים והטעימים האלה בתוך שקית פלסטיק והטביעו עליה פג תוקף של שנה, גורמת לי להתחלחל.

כי להכין גראנולה זה בערך כמו לטייל בפארק.

אני אוהבת מאוד, יוגורט  וגרנולה. יוגורט קרמי, עשיר, חמצמץ וקריר,  בפרט בימות הקיץ החמים.

אני מוסיפה לו שלוש כפות גדושות של גראנולה ביתית, חותכת פירות ומזליפה מעל הכל סילאן או דבש.ֿ

מיד מרגיש לי יוון.

מרגישה כאילו להקה שלמה של סוסים דוהרת בתוך העורקים שלי, מובילה טונות של בריאות, לוורידים, לנימים, לתאים.

טוב, לא ממש סוסים דוהרים, אבל אכילת יוגורט עם פירות וגראנולה עושה לי טוב.

הגראנולה שלי הכי פשוטה, הכי בריאה והכי מהירה להכנה.

והיא גם מודולארית, כל אחד יכול לשנות אותה ולהוסיף לה מרכיבים על פי טעמו הוא.

כל מה שנדרש  הוא :

תבנית (עדיף עם שוליים גבוהים) או חד פעמית

2 כפות שמן שמן זית

2 כפות סילאן/דבש/מייפל

חצי ק”ג שיבולת שועל גסה

50 גרם שקדים שלמים עם הקליפה (הדקה)

50 גרם שקדים פרוסים/קצוצים/חצויים

50 גרם אגוזי ברזיל קצוצים או שבורים ( בפטיש שניצלים בתוך שקית)

1/2 כוס זרעי צ׳ייה (אופציונאלי)

1/2 כוס גרעיני חמנייה

1/2 כוס גרעיני דלעת

150 גרם חמוציות ללא סוכר או צימוקים

לחמם תנור ל- 160 מעלות.

לתוך קערה גדולה להוסיף את שיבולת השועל ושאר האגוזים מלבד החמוציות-צימוקים וזרעי הצ׳ייה.

להוסיף שמן וסילאן ולערבב עם כף גדולה.

את כל הטוב הזה לפזר על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולהכניס לתנור, למשך כ-17-20 דקות.

במהלך האפייה לערבב שלוש פעמים. חייבים להשגיח על שהגרנולה שלא תישרף.

להוסיף את זרעי הצ׳ייה ולהחזיר לתנור לעוד 5 דקות.

להוציא מהתנור ולצנן כשעה.

רק לאחר צינון להוסיף את החמוציות או הצימוקים, להעביר לצנצנת זכוכית  אטומה ולשמור במקרר.

לאפשר להוסיף אגוזי לוז או אגוזי מקדמיה, פקאנים או מלך, בעצם כל אגוז שאוהבים.

אפשר להוסיף שבבי קוקוס (להוסיף אותם חמש דקות לפני סיום האפייה).

מי שאוהב תמרים, תאנים או משמשים – אפשר לקצוץ ולהוסיף רק לאחר האפייה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

שפצה׳לה הפסטה האלזאסית

שפצה׳לה אכלתי בבודפשט עם הגולש, גם בצפון צרפת באלזאס. בעצם, מדובר בפסטה שמכינים מקמח וביצים עם מעט מים. זורקים לסיר מים רותחים, מבשלים דקה ומקבלים

בקר בירקות שורש ויין אדום

הנתח הזה ממש חגיגי. היינו אוכלים אותו בימי שישי בערב או בחגים. בישול הבשר הארוך זהה לבישול הבשר בצלפים ופטרוזיליה מתכון כאן : בשר בצלפים ופטרוזיליה

קדירת טלה וחבושים חגיגית

את המאכל האלוהי הזה אכלתי במסעדת צ׳ייה באיסטנבול. הטלה מתפרק ואין צורך בסכין. החבושים מתרככים ומקבלים את טעמי הטלה והם נפלאים נפלאים. וכל היופי הזה

אורז וקייל בעגבניות

מה שתרצו: אורז, גריסים, קינואה,בורגול, פתיתים או אורז בן גוריון. הכל הולך בתבשיל הזה והכי כיף זה לגוון ובכל פעם להכין אותו עם מרכיב אחר.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.