קציצות פרגית עוף וחצילים

תשמעו סיפור:

אני גרה בבניין שהוא בניין “כמו של פעם”.

יש לנו דף פייסבוק משותף ואנחנו מחליפים, דעות, רעיונות, עזרה הדדית וגם מבלים ביחד בחצר הבניין (המאוד יפה שלנו) בימי עצמאות, ימי הולדת, חגיגות שונות וסתם בכיף.

אפשר לראות מידי פעם פוסטים כמו : “מי בבית כרגע? יש שליח שמביא לי חבילה?”

“מדפסת….חייב כרגע להדפיס 3 עמודים…”

או “למי יש צנוברים, אני בדיוק באמצע הפסטו ונגמר לי…”.

תענוג.

בערב יום העצמאות האחרון נפגשנו למטה. כל אחד הביא אוכל, שתיה, מחצלת וסוודר קל (כי עדיין היה קריר).

לי יש קערת אלומניום ע נ ק י ת כמו של פעם. החלטתי שאני מכינה קציצות פרגית עם חצילים, עם רוטב אדום אדום מגרה, יחד עם לחמניות סלק נהדרות ועוגה של אמא.

 הגיגית הגדולה ירדה, עם החצילים והקציצות, לחצר המשותפת, ונרשמו גניחות הנאה.

מדובר בקציצות  פשוטות, של בית.

וזו ארוחה מהירה לערב, עם אורז, אטריות או פתיתים.

 

מה

המתכון הוא לכ-30 קציצות גדולות

1 ק”ג פרגיות טחון גס

5 בצלים ירוקים קצוצים

1 בצל אדום בינוני קצוץ

מלח, פלפל

1/2 צרור פטרוזיליה וחצי כוסברה קצוצים

עלי נענע מ-5 גבעולים – קצוצים.

2 תפו”א בינוניים מגוררים

2 ביצים

1/2 כוס פירורי לחם או פירורי מצה

2 כפות ממרח לימון כבוש

לרוטב

2 חצילים בלאדים

6 שיני שום פרוסות

3-4 כפות שמן זית

1 קופסת עגבניות מרוסקות (עדיף איטלקי)

1 קופסא קטנה של רסק עגבניות

מלח, פלפל, כפית אורגנו יבש או טרי

טיפונת צ’ילי (ממש טיפה לטעם)

3 כוסות מים רותחים

הכנת החצילים

לחמם תנור ל- 200 מעלות.

לחתוך את החצילים לקוביות 2X2 ס”מ להניח בתבנית על נייר אפייה, להוסיף 4  כפות שמן זית ולערבב היטב עם הידיים, כך שכל קובייה תקבל קצת. לאפות כ-25 דקות עד שמשחים מעט.

לערבב את כל חומרי הקציצה היטב. להכניס למקרר לחצי שעה.

הכנת הקציצות 

בסיר רחב מאוד, לטגן את השום עם שמן הזית ולהוסיף את רסק העגבניות, לטגן כשתי דקות.

להוסיף את העגבניות המרוסקות ולהמשיך לטגן, להוסיף את כל התבלינים, את המים ולהביא לרתיחה.

להוסיף את קוביות החצילים הקלויות, לכסות ולבשל על להבה נמוכה כ-20 דקות.

בינתיים, לגלגל כ-25 קציצות גדולות (או קטנות יותר). כדאי להרטיב את הידיים במים מידי פעם, כך הקציצות חלקות ויפות.

להכניס את הקציצות לרוטב בזהירות, לא לגעת בהן.

להרתיח, להנמיך, לכסות ולהמשיך לבשל עוד כ-30 דקות. אם יש צורך, להוסיף עוד מעט מים רותחים.

זהו מוכן.

נהדר עם פסטה, אורז או פתיתים ואולי רק עם לחמניות קטנות.

למתכון לחמניות עם סלק :ֿ לחמניות סלק ואגוזים מהירות

למתכון העוגה של אמא: עוגת קוקוס וריבה נוסטאלגית של אמא

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

שווקי פשפשים בעולם

השווקים ואני  שווקים הם אהבה גדולה. שווקי אוכל, שווקי פשפשים. שווקים בכלל. לינק לפוסט על שווקי אוכל בעולם: שווקי אוכל בעולם שווקי פשפשים מספרים היסטוריה:

המטבוחה של אמא שלי

מטבוחה Matbucha איספור דרכים להכין מטבוחה. וכשאין עגבניות אדומות ועסיסיות שמתאימות להכנת המטבוחה, אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות מקופסא (אני מעדיפה את האיטלקיות שהן לא חמוצות).

האורז הכתום של אמא שלי

אצל המרוקאים במרוקו, לא אכלו אורז. אכלו, בקטנה. קצת בחמין, או כשכאבה הבטן אז בישלו אותו במים ונתנו לחולה ונדמה לי שזהו. פה בארץ, התערבבו

שטרודל וינאי קלאסי

אחת האהבות המתוקות הגדולות שלי היא עוגת תפוחים ורצוי שזה יהיה שטרודל. החמצמצות של התפוח עם המתיקות של הצימוק בתוך הפריכות המתפצפצת של הבצק העדין

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.