עוגת קוקוס וריבה נוסטלגית של אמא

למי אין עוגה של אמא?

עוגה שמלווה אותך מהילדות עד שאת מתבגרת.

ויום אחד את  מוצאת את עצמך מתקשרת מהבית שלך ושואלת: אמא, איך מכינים את העוגה שלך?

נו זאת, העסיסית, עם תחתית תפוזים וריבת תותים ומעל הכל קצף של חלבונים וקוקוס. הטעימה הזו?

ואז את מנכסת אותה לעצמך.

לא, את לא מכינה אותה לעצמך, מה פתאום, אמא מכינה אותה לך.

זה הכיף שלה ושלך.

אבל המתכון אצלך עד ליום שבו את מתחילה להכין אותה בעצמך.

והיא טעימה.

והיא נהדרת.

והיא עסיסית.

והיא מפליאה בפשטותה וטעמה את כל מי שנוגס בה.

בלי הוד והדר מיוחדים, עוגה פשוטה רק עם  טעם נפלא של ילדות.

ילדות נפלאה.

אז גם לי יש עוגה של אמא (אחת ממליון העוגות והעוגיות שלה) שאולי הכי אהובה עליי מבין כולן.

התחתית היא סוג של בחושה רכה, מעל ריבת תותים ביתית ומעל הכל קצף חלבונים וקוקוס.

הקצף הזה נאפה בחום נמוך ומקבל נגיסות של מרנג רך.

והנה מתכון לריבת תותים ביתית .

ריבת תותים ביתית

ֿמה 

מחממים תנור ל-180 מעלות

5 ביצים גדולות או 6 בינוניות

5 2 כוסות קמח מנופה

אבקת אפייה

1/3 כוס סוכר

1 כוס מיץ תפוזים טרי

קליפה מגוררת מתפוז

1 כוס שמן

בערך 1.5 כוסות ריבת שזיפים/תותים/כל ריבה שאוהבים

2 כוסות  קוקוס מרוסק (יבש)

1/2 כוס סוכר

012

איך 

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

מתחילים עם המרנג : מפרידים 4 ביצים ומקציפים את החלבונים, אחרי שהחלבונים מתחילים להתקשות ולתפוח, עוצרים, מוסיפים את הסוכר בהדרגה (1/2 כוס), ומשלימים את הקצפת החלבונים.

מקפלים בעדינות את הקוקוס אל תוך החלבונים.

מעבירים לקערה את הקצף ושומרים במקרר לבינתיים.

באותה קערה (אין צורך לשטוף) מוסיפים את החלמונים + ביצה נוספת ומקציפים, כשהחלמונים מתחילים להחוויר מוסיפים בהדרגה את הסוכר (1/3 כוס).

מוסיפים את השמן בהדרגה ומערבלים.

מוסיפים לסירוגין קמח+ א.אפייה ומיץ תפוזים ואת גרידת התפוז.

משמנים תבנית מרובעת או עגולה ומעבירים את הבלילה.

אופים כרבע שעה.

מנמיכים את הטמפרטורה ל- 150 מעלות.

מוציאים מהתנור ומורחים את הריבה על פני כל העוגה.

מעל הריבה מורחים באופן שווה, את קרם הקוקוס ומחזירים לתנור להמשך אפייה של עוד 30 דקות.

הקצף מזהיב, הריבה מבעבעת והכל מקבל מרקם של תחתית מבושמת ומרנג רך ונפלא.

לצנן כחצי שעה,  לפרוס ולהתעלף.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ספאנאקופיתה קלאסית

יש מליון גרסאות של הספנאקופיתה אבל בסופו של דבר הן כולן מכילות את התרד והגבינה. ספאנקי – תרד. אני אוהבת ומעדיפה את הסגנון הזה והוספתי

סינטה צרובה בצ׳ילי קרמל

אין, אין אין ארוחה שאני מגישה בה את הסינטה הזו והאורחים שלי לא מתעלפים. האמת…. בצדק. סינטה קרמל בתבלינים להכנת הקרמל 1 קרמל ביתי (מתכון

כרובית צלוייה בסלסה של קיץ

כרובית צרובה בתנורֿ עם סלסה מרעננת וחמצמצה. טחינה ופיתה חמה ועבה לניגוב. מי צריך יותר מזה? מה כרובית קטנה מחולקת לפרחים 4-6 כפות טחינה גולמית

עוגת הגבינה של סן סבסטיאן

לא. העוגה הזו לא שרופה היא אפויה בחום גבוה מאוד מה שהופך את הסוכר לקרמל כמעט שרוף שמעניק טעם מדהים לעוגת הגבינה המדהימה הזו. אין

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.