האורז הכתום של אמא שלי

אצל המרוקאים במרוקו, לא אכלו אורז.

אכלו, בקטנה.

קצת בחמין, או כשכאבה הבטן אז בישלו אותו במים ונתנו לחולה ונדמה לי שזהו.

פה בארץ, התערבבו העדות, השפיעו זה על זה והאורז קיבל מקום משלו על שולחן היום יום והשבת אצל אמא.

יש אורז אחד יחיד ומיוחד שאהבתי תמיד.

אמא הכינה אותו בימי שישי לצהריים. הוא שימש כארוחה פשוטה וקלה, מקדימה לארוחה הגדולה של שישי בערב.

וזה האורז הכתום שלה.

זו גם מדרך מגניבה להגניב ירקות לילדים סרבני ירקות, מבלי שירגישו.

האורז יוצא רך ומלא בטעמים ועדיין אחד אחד, כמו שאורז צריך להיות.

בעצם , יש בו כל מה שאני רוצה באורז.

מה

2 כוסות אורז פרסי

3 גזרים בינוניים מרוסקים גס

2 קישואים בינויים מרוסקים גס

1 בצל גדול קצוץ לקוביות

3 שיני שום קצוצות

2 כפות רסק עגבניות

1 פלפל צ׳ילי קצוץ דק (לא חובה)

מלח, פלפלֿ

3-4 כפות שמן זית

איך 

בסיר רחב ונוח מוסיפים שמן זית ובצל ומטגנים עד שהבצל זהוב אפילו שחום מעט.

מוסיפים את שיני השום והצ׳ילי.

אם יש צורך, מוסיפים עוד כף או שתיים של שמן זית.

מוסיפים את הירקות המגוררים וממשיכים לטגן עוד דקה או שתיים.

מוסיפים את האורז ומטגנים עוד דקה או שתיים.

מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים דקה או שתיים.

ממליחים ומפלפלים.

עד פה אפשר להכין ולהפסיק ולהשלים את בישול האורז בסמוך לארוחה.

לפני הארוחה מחזירים את הסיר על להבה בינונית ומוסיפים 3.5 כוסות מים רותחים.

מרתיחים, מכסים ומעבירים ללהבה הכי קטנה שיש בכיריים.

מבשלים בערך 10 דקות.

מערבבים במזלג בעדינות ומחזירים להמשך בישול לעוד 5 דקות.

מכבים וממתינים עוד 20 דקות מבלי לגעת.

שוב מערבבים בעדינות עם מזלג ומגישים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגת גבינה הורסת במיוחד

טוב, עוגות גבינה הן מהעוגות האהובות עליי בעולם כולו. האהובה עליי ביותר היא הבסקית שמכינים אותה בדקה וחצי ומתעלפים עליה. כשאני מכינה את הבאסקית אני

פריטטת מצות וגבינות

פריטטה, שהיא פשטידה מטוגנת, שהיא טורטילה, שהיא עוגה מלוחה מטוגנת, או אפוייה.ֿ יו ניים איט. כך או כך היא נהדרת, מהירה להכנה, משביעה והכי חשוב

אסקלופ עוף עגבניות וזיתים

מדובר באוכל איטלקי, מצפון איטליה. לגמרי איטלקי. צלפים, זיתים, עגבניות אין יותר איטלקי מזה. מאכל נפלא, במחבת אחת, קלי קלות ובתוך דקות יש ארוחה טעימה

זיתים מרוקאים מבושלים

הזיתים המרוקאים עברו סירוס במטבח הישראלי. סליחה על השימוש במילה סירוס. אין לי מילה אחרת למה שעוללו להם. מזיתים נהדרים, דפוקים, ביתיים, לקחו את הזיתים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.