בפוסט הזה יש מתכונים לרושתי שהיא לביבת תפוחי אדמה שווייצרית ומשגעת.
ויש גם מתכון ללאטקס – שהיא לביבת תפוחי אדמה משגעת.
ההבדל ביניהן הוא שהרושתי היא לביבה שלא מכילה ביצים והלאטקס – כן.
הרושתי
לביבת תפוחי האדמה השווייצרית הכי טעימה בעולם.
אפשרי להכין אותן כלביבות קטנות או כאחת גדולה. הסבר בהמשך.
אם מקפידים על ההוראות מקבלים לביבת תפוחי אדמה משגעת, שהיא רכה מבפנים וקריספית ושחומה מבחוץ.
גנעדן.
בהמשך יש מתכון ללאטקס.
מה
2 תפו”א אדומים בינוניים קלופים ומגוררים גס
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
4 כפות שמן קנולה
אפציונלי: אורגנו מיובש
ממליחים את תפו”א המגוררים ומניחים במסננת למשך כחמש דקות.
סוחטים היטב. בשום פנים ואופן אין לשטוף את העמילן מהם.
מוסיפים לתפוחי האדמה פלפל שחור גרוס טרי ומעט אורגנו מיובש.
לרושתי גדול
מחממים מחבת טפלון ומוסיפים 2 כפות שמן קנולה מרפדים את תחתית המחבת בתפוחי האדמה ומכסים את פני כל המחבת המתחממת. חשוב להדק היטב את התערובת למחבת. חשוב מאוד מאוד להדק את תפוחי האדמה למחבת.
מטגנים על להבה גדולה כשלוש דקות עד שהתחתית שחומה וקריספית. ֿ
הופכים על צלחת ומחזירים את הרושתי למחבת, מוסיפים עוד 2 כפות שמן ומטגנים צד שני עד שגם הוא שחום.
לרושתי קטנים
למחבת חמה ובה שמן לטיגון בעומק של כ -1 ס״מ, יש להוסיף כף גדושה של תערובת תפוחי אדמה ולהניח בשמן בזהירות. ״לסדר״ עם הכף את התערובת ללביבה עגולה. לא לצופף את הלביבות זו לזו. מטגנים על להבה בינונית-גבוהה שלוש ארבע דקות מכל צד, עד שמשחימות והקצוות שלהן קראנצ׳יות.
בהמשך מתכון ללאטקס.
ללאטקס:
2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ומרוסקים גס
1 בצל בינוני מרוסק גס
מלח, פלפל
2 ביצים טרופות
שמן לטיגון
איך
ממליחים את תפוחי האדמה המרוסקים והבצל ומניחים בצד ל-10 דקות. סוחטים אותם היטב ומניחים בקערה.
הסחיטה חשובה שכן היא חוסכת לנו קמח.
אנחנו לא מוסיפים קמח ללאטקס!
מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.
מחממים מחבת על להבה בינונית ומוסיפים שמן צמחי בגובה של 1/2 ס״מ.
עם כף לוקחים מעיסת תפוחי האדמה ומניחים בזהירות לתוך השמן החם, כך עושים עם יתרת התערובת.
מטגנים דקה או שתיים, עד שהתחתית זהובה וקריספית והופכים בזהירות לעוד דקה או שתיים.ֿ
מעבירים לנייר סופג ומתנפלים.
והנה הקישורים ללביבות נוספות :