טורטה קפרזה – איטלקיה עם שקדים ושוקולד

את העוגה הזו אוהבים לאכול האיטלקים בתקופת הפאסקווה – הפסח של הנוצרים – והמקור שלה הוא מאזור קאמפניה.

דרום איטליה.

היא נטולת קמח ועשוייה רק משקדים ושוקולד.

במקור: שקדים ואבקת קקאו.

הגרסה הזו מהירה ומסורתית כיוון שהיא מבוססת על קקאו, ורצוי שיהיה משובח מאוד.

בניגוד לגרסה עם השוקולד שבדרך כלל יוצאת יבשה מעט, זו יוצאת רכה ועסיסית להפליא. וטעימה לא פחות.

אגב, אפשר למצוא גם טורטה לימונה אבל זה בהזדמנות אחרת.

מה

תבנית 22 ס״מ משומנת היטב

250 גרם חמאה בחום החדר רכה רכה

300 גרם שקדים טחונים

150 גרם סוכר

300 גרם שוקולד מריר

6 ביצים גדולות מופרדות לחלמונים וחלבונים

טיפונת מלח

ווניל

כפית גדושה אבקת אפייה

לאיבוק:  אבקת קקאו

איך

מחממים תנור על 160 מעלות.

משמנים תבנית עגולה ומאבקים עם אבקת קקאו.

מניחים בצד.

ממיסים את  החמאה ואת הסוכר על בן מארי (או במיקרוגל). מוסיפים את החלמונים אחד אחד וטורפים אותם בזריזות.

מוסיפים את השקדים הטחונים, המלח ואבקת האפייה וטורפים היטב.

מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.

מקפלים בעדינות 1/3 מקצף הביצים ואחכ מוסיפים את היתר ומקפלים.

יוצקים לתבנית ואופים כחצי שעה-40 דקות לא טורבו !!

חשוב מאוד לבדוק לאחר חצי שעה אם העוגה מוכנה להוציא מהתנור לצינון.

מצננים ומחלצים מהתבנית.

מאבקים מעל באבקת קקאו ועוטפים בניילון נצמד שלא תתייבש.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מאפה פילו של תפוחי עץ והדרים

באמת שלא הייתי טורחת לכתוב לכם מתכון לעוגת תפוחים פילו, שהיא טעימה וכה פשוטה להכנה וכל אחד יודע להכין אותה. אבל היה פה משו נוסף

קוביות בקר וגזר ברוטב ארומטי

הריח המשכר הזה, של קינמון מתבשל בעדינות עם צלי הבקר הוא הריח שמלווה אותי מאז ילדותי ועד היום. זה הריח של מטבח אוהב, מפנק, עשיר

שווקי פשפשים בעולם

השווקים ואני  שווקים הם אהבה גדולה. שווקי אוכל, שווקי פשפשים. שווקים בכלל. לינק לפוסט על שווקי אוכל בעולם: שווקי אוכל בעולם שווקי פשפשים מספרים היסטוריה:

עוף מהיר במחבת מהבאסקים הצרפתים

במשך חודש וחצי ביליתי בפאריז המופלאה, שם למדתי לבשל ולאפות.ֿ בעיקר לאפות. אחד הקורסים היה בנושא עופות. לכיתה הגיע סטפן הגבוה והחתיך והעביר לנו שיעור

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.