את העוגה הזו אוהבים לאכול האיטלקים בתקופת הפאסקווה – הפסח של הנוצרים – והמקור שלה הוא מאזור קאמפניה.
דרום איטליה.
היא נטולת קמח ועשוייה רק משקדים ושוקולד.
במקור: שקדים ואבקת קקאו.
הגרסה הזו מהירה ומסורתית כיוון שהיא מבוססת על קקאו, ורצוי שיהיה משובח מאוד.
בניגוד לגרסה עם השוקולד שבדרך כלל יוצאת יבשה מעט, זו יוצאת רכה ועסיסית להפליא. וטעימה לא פחות.
אגב, אפשר למצוא גם טורטה לימונה אבל זה בהזדמנות אחרת.
מה
תבנית 22 ס״מ משומנת היטב
250 גרם חמאה בחום החדר רכה רכה
300 גרם שקדים טחונים
150 גרם סוכר
300 גרם שוקולד מריר
6 ביצים גדולות מופרדות לחלמונים וחלבונים
טיפונת מלח
ווניל
כפית גדושה אבקת אפייה
לאיבוק: אבקת קקאו
איך
מחממים תנור על 160 מעלות.
משמנים תבנית עגולה ומאבקים עם אבקת קקאו.
מניחים בצד.
ממיסים את החמאה ואת הסוכר על בן מארי (או במיקרוגל). מוסיפים את החלמונים אחד אחד וטורפים אותם בזריזות.
מוסיפים את השקדים הטחונים, המלח ואבקת האפייה וטורפים היטב.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
מקפלים בעדינות 1/3 מקצף הביצים ואחכ מוסיפים את היתר ומקפלים.
יוצקים לתבנית ואופים כחצי שעה-40 דקות לא טורבו !!
חשוב מאוד לבדוק לאחר חצי שעה אם העוגה מוכנה להוציא מהתנור לצינון.
מצננים ומחלצים מהתבנית.
מאבקים מעל באבקת קקאו ועוטפים בניילון נצמד שלא תתייבש.