עוגיות פיסטוקים איטלקיות של פסחא

את העוגיות האלה אכלתי באיטליה פעמים רבות.

בדרך כלל אפשר למצוא אותם בשווקים שלפני חג המולד ובשווקים שלפני הפסחא.

בכלל, בפסחא הם נוהגים לאכול עוגות ועוגיות בעיקר משקדים, פיסטוקים וקוקוס.

ממש כמו אצלינו בפסח.

מעניין אם יש קשר.

הכדור הזה הוא בוסט של אנרגיה מטורפת, הטעם של של קליפת הלימון נפלא בתוכן. מותיר טעם רענן ופרשי בפה ומקליל את עושר הפיסטוקים והשקדים.

העוגיות האלה כל כך מזכירות לי את הבית. את עוגיות השקדים שאמא היתה מכינה בעיקר בפסח.

אני בטוחה שיש קשר בין המתכונים (האיטלקי והמרוקאי של אמא שלי). אני משוכנעת שהחוט המקשר הוא שלטון האיסלאם בצפון אפריקה וגם בדרום איטליה. המטבח המוסלמי עשיר מאוד בשקדים.

הצבע הירוק של העוגיות מתקבל אם מכינים את העוגיות רק מפיסטוקים, אבל אפשר לערבב פיסטוקים ושקדים.

כך או כך הן נפלאות.

מה 

2.5 כוסות פיסטוקים ושקדים טחונים או/או רק/רק

3/4 כוס סוכר

2 חלבונים של ביצים קטנות

גרידת לימון

כפית דבש

1 כפית ווניל

אבקת סוכר לטבילה

איך

מערבבים את כל המרכיבים, ללא אבקת הסוכר ומקבלים עיסת בצק אחידה.

קורצים 14 עיגולים ומגלגלים בידיים מעט רטובות במים.

טובלים באבקת הסוכר ומניחים על תבנית אפייה (אם רוצים לשמור על צורת עיגול שלם מכניסים למנג׳טים קטנים, אחרת העוגיות מתפשטות מעט ונעשות פחוסות יותר).

אופים 12-15 דקות.

מצננים 5 דקות ומגלגלים שוב באבקת סוכר.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

אורז אפגאני – זארדה פלאו

מתחביביי: לשוטט באתרי יוטיוב של בשלניות ביתיות מארצות רחוקות. למשל אפגניסטן. שם גיליתי את התבשיל המשגע והמיוחד הזה, שמאוד מזכיר את המטבח הפרסי ואת המטבח

פסטה ונקניקיות ביתיות מסרדינה

לאיטלקים יש מאות סוגי פסטה ומאות סוגי רטבים. לכל אזור יש את הפסטות שלו ואת הרטבים שלו. בסרדיניה יש כמה סוגי פסטות וכמה סוגי רטבים,

קוסקוס מרוקאי של אמא שלי

קוסקוס הוא מאכל צפון אפריקאי מובהק. אבל ראיתי קוסקוס גם בנפולי ובסיציליה. יש הבדל מהותי בין הקוסקוס המרוקאי לבין זה הטריפוליטאי והטוניסאי. האחרונים הם גרגרים

ריבת פובידל

ריבת פובידל היא קלאסיקה וגם ריבת ילדות. מכינים אותה משזיפים ארוכים וכהים שנקראים שגיב, והם מופיעים בשווקים תמיד לקראת סוף הקיץ. הכי טעים לאפות עם

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.