חיטה מרוקאית בחמין הסח׳ינה

כזה אמא שלי הכינה, כל שבת, קיץ או חורף. חמין.

מה

2 כוסות חיטה שטופה ומסוננת

4 כוסות מים רותחים

2 כפות גדושות הריסה מרוקאית (יש לקנות) אם אין מתבלים בכמון ופפריקה ושמן

מלח, פלפל

½ כפית פפריקה

2 שיני שום כתושות או שלמות

4 פלפלים יבשים מנוקים מעוקץ וגרעינים.

2 כפות שמן זית

שקית צלייה עמידה לחום תנור

איך

לסיר יש להוסיף את כל מרכיבי החיטה ולהרתיח.

כשרותח, להנמיך, לכסות ולבשל על אש קטנה קטנה עד שהחיטה סופגת את כל הנוזלים.

מעבירים את החיטה לשקית צלייה, קושרים ומכניסים לסיר חמין לבישול כל הלילה עד למחרת.

אני אוהבת להכניס את החמין שלי לטמפרטורה של 100 מעלות מיום שישי בערב בשעה 19:00 ועד למחרת בצהריים.

אם אין סיר חמין מבעבע, אפשר גם להכניס לסיר עם מים חצי גובה ולאפות כל הלילה בתנור 100 מעלות.

עד למחרת בצהריים.

מתכון לאורז בוכרי עם בשר לחמין אוסובו – אורז בוכרי לחמין

מתכון לאורז ירוק עם עוף לחמין אורז בוכרי באכש

מתכון לקציצה מתקתקה לחמין המרוקאי קציצת בשר מרוקאית לחמין

מתכון לחמין מרוקאי קלאסי חמין מרוקאי

לגרסא צמחונית/טבעונית:

טבעוניים וצמחוניים יכולים להוסיף לזה קטניות מבושלות: חומוס, שעועית אדומה, עדשים ירוקות או שחורות ולקבל מנה עשירה ומלאה.

 

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

המארה – רובע 4 בפריז

מסלול הליכה כ: 7 ק״מ. מטרו: הוטל דה ויל (1 צהוב) נדמה לי שמתוך 85 מיליוני תיירים שפוקדים את פריז בכל שנה, מגיעים למארה 185

עוגת תפוחים הולנדית קלאסית

מאוד אוהבת עוגות תפוחים. וגבינה. בארצות אירופה הקרות, גרמניה, אוסטריה והולנד העוגה הזו מככבת בווריאציות שונות. האוסטרים מתמקדים בשטרודל והגרמנים וההולנדים באפויות, עם קראסט נהדר

הזיתים של אסקולי

או באיטלקית L’oliva Ascolana למרות ריבוי עצי הזית באיטליה והשימוש בשמן זית, כמעט שלא מצאתי תבשילים עם זיתים , ממש זיתים בכל המטבח האיטלקי שאני

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.