עוגת קוקוס ושמנת אלוהית

עוגה כזו טעמתי באחת העצירות שלנו בנורמנדי .

השתגעתי עליה .

ניסיתי לתקשר עם המלצרית בצרפתית שבורה, אנגלית, סימני ידיים,ֿ

לבסוף הבנתי שהעוגה מורכבת מגבינה שמנה מקומית (סוג של שמנת) קוקוס

ובצק סבלה שיש בו דבש ושקדים.

כשחזרתי ארצה ניסיתי לשחזר אותה.

ארבעה ניסיונות כשלו ורק בחמישי הצלחתי.

נכון.

לא הגעתי ממש למרקם ההוא, שהיה אלוהי.

אבל הגעתי לעוגה טעימה שמאוד דומה להיא.

במקור התחתית היתה מבצק סבלה עדין

אני המרתי אותו לביסקוויטים מרוסקים, יצא נהדר לא פחות.

מה  

לתחתית

חבילת בסקוויטים כהים 200 גרם

80 גרם חמאה

4 כפות דבש

לרסק הכל במגיקמיקס לפירורים דקים להדק בשכבה אחידה

על פני התבנית המשומנת.

לעוגה

2 כוסות קמח מנופה

2 כוסות קוקוס

4 ביצים בינוניות

1 כוס סוכר

1 יוגורט לבן פשוט

50 גרם חמאה רכה מאוד

קליפה  מגוררת מלימון צהוב גדול

1 כפית ווניל אמיתי

2 שמנת מתוקה 38% (לא פחות !)

למריחה לאחר האפייה

3 כפות דבש

2 כפות מים רותחים

½ כוס קוקוס

איך

לחמם תנור ל- 160 מעלות .

לשמן תבנית עגולה 26 ס״מ

להקציף את השמנת המתוקה  עם הסוכר עד שהיא תפוחה ויציבה.

להוריד את מהירות ההקצפה ולהוסיף את הביצים , אחת אחת

בכל פעם שביצה אחת נבלעת להוסיף את הבאה.

כך גם עם החמאה.

להוסיף את הקמח המנופה , לערבל מעט ולהוסיף

את היוגורט ושוב לערבל מעט.

להוסיף את הקוקוס וקליפת הלימון והווניל.

לערבל קצר מאוד רק כדי איחוד התערובת.

לשפוך את התערובת על תחתית הבסקוויטים ולאפות כ-50 דקות.
להוציא, למרוח בנוזל הדבש ולפזר קוקוס לבן.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגת שוקולד פאדג׳ ומרנג

מילה אחת על העוגה הזו: טירוף.ֿ פשוט טירוף. היא נאפית בשני שלבים, קלה מאוד להכנה, טעימה למות. ויפהפיה באופן יוצא מהכלל. שכבות המרנג נדמות כגלימה

קציצות בורגול מטוגנות מאיסטנבול

הן קלילות הן מטריפותֿ הן קראנצ׳יות מהבורגול והן הכי קיץ שאפשר. לים, לבריכה, בסנדוויץ, לפיקניק, לטיול יום, לביצפר. קציצות בורגול טורקיות שמערבבים עם בשר בקר

לביבות תירס תאילנדיות

בכל שנה אני מוסיפה לקובץ שלי לביבה חדשה. כבר הכנתי: לביבות ריקוטה וצימוקים לביבות בננה ונוטלה לביבות בטטה וקוקוס לביבות תפוחי אדמה השנה, אני מוסיפה

עוף ביין בסגנון צרפתי

עוף ביין הוא מאכל צרפתי קלאסי וזו מנה אלגנטית נהדרת. במרכז צרפת מבשלים אותו ביין אדום ובצפון צרפת, באזור אלזס מבשלים אותו ביין לבן, שם

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.