כרובית צלוייה בסלסה של קיץ

כרובית צרובה בתנורֿ

עם סלסה מרעננת וחמצמצה.

טחינה

ופיתה חמה ועבה לניגוב.

מי צריך יותר מזה?

מה

כרובית קטנה מחולקת לפרחים

4-6 כפות טחינה גולמית

4 עגבניות טריות אדומות

2 שיני שום קצוצות

1/2 בצל סגול קצוץ דק

צ׳ילי קצוץ דק

שמן זית

מלח

3-4 כפות מיץ לימון

עלי פטרוזיליה שלמים

איך

מחממים תנור ל 200 מעלות. פורסים את פרחי הכרובית על מגש אפייה ממליחים מפלפים ומזליפים מעט שמן זית

אופים עד שהכרובית רכות ושחומות.

בינתיים מגררים עגבניות, מוסיפים להן את כל המרכיבים, למעט טחינה, מתבלים ומניחים בצד.

כשהכרוביות מוכנות מוציאים מהתנור ומצננים מספר דקות.

בצלחת זולפים 3-4 כפות טחינה גולמית ומסדרים מעליה את הכרוביות החמימות.

שופכים  מעל באופן שווה ומבוקר את סלסת העגבניות. מזליפים את יתרת הטחינה ומעטרים בפטרוזיליה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

האורז הלבן של מתי

מתי היה אקס חמי איש חם וטוב לב. מתי שהגיע ממטבח יווני מפואר אהב וידע לבשל והוא בישל לנו אוכל נהדר. למשל את העוף המושלם

קציצות פרגיות באפונה

אני אוהבת להכין קציצות מפרגיות טחונות. יש משהו בבשר הפרגית העסיסי שהוא מרענן וקליל. אפשר להעטיר עליהן תועפות של ירק מכל הסוגים מעט גרידת לימון

עוגיות שקדים סיציליאניות

עשו לעצמכם טובה קטנה ותכינו את העוגיות האלה.  זהו. כל מילה תהיה פה מיותרת. בעצם לא, עוד מילה: העוגיות האלה בדרך כלל באות מדרום איטליה,

עוף מטוגן ללא שמן

מתי. אקס חמי. היה איש תם ועניו, ישר וטוב לב מאין כמוהו. הוא אהב את כולם וכולם אהבו אותו. גם אני. מאוד. בנוסף לאישיותו יוצאת

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.