רותי׳ – צלי בשר בבישול איטי

הבשר הזה הוא זכרונות ילדות שלי.

כשחזרתי מהצבא תמיד ביקשתי מאמא שתכין את הבשר שאני כל כך אוהבת – רותי׳ rottie. כך אמא קראה לו.

המרכיב הכי חשוב בבשר הזה הוא סבלנות.

זה צלי שנצלה באיטיות רבה בשומנים של עצמו, ומידי פעם מוסיפים עוד טיפת מים ועוד אחת, ורק לאחר שהמים התאדו ממשיכים להוסיף את יתר המים, לאט לאט.

השיטה הזו מבטיחה בשר רך וצלוי היטב, ושונה מבשר מבושל רגיל בתוך רוטב.

בכל מקרה, כשאני מכינה את הצלי הזה, אני במטבח לצרכים אחרים, ומידי פעם מוסיפה את המים לצלי וממשיכה בעיסוקיי האחרים.

מה

1 ק״ג בשר לבישול ארוך, עדיף צוואר, שריר או צלעות

3-4 שיני שום קצוצות

כמון, פפריקה ומלח

שמן זית

איך

בסיר נוח שיכיל את כל קוביות הבשר בשכבה אחת בדיוק (לא יותר כדי למנוע התאיידות מהירה של הנוזלים), מוסיפים שמן זית ומטגנים את הבשר על להבה גדולה עד שהוא שחום היטב מכל צדדיו.

מעבירים ללהבה הקטנה ביותר ומתחילים להוסיף רבע כוס מים כל פעם.

מכסים ומבשלים עד שהמים מתאדים ושוב מוסיפים רבע כוס מים וחוזר חלילה, כך עד שהבשר רך.

בין 2-3 שעות, תלוי בסוג הבשר.

לקראת הסוף מוסיפים את השום הקצוץ והתבלינים, מערבבים ומבשלים עוד 10 דקות.

הבשר צריך להיוותר ללא נוזלים, רק עם השמן שעטף אותו בזמן הבישול.

אני משתגעת על הצלי הזה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מח׳מאר הפשטידה המרוקאית של אמא שלי

המח׳מאר היא אחת הפשטידות האהובות ונפוצות במטבח המרוקאי. מאוד מזכירה את הטורטילה הספרדית. אבל בזמן שהטורטילה הספרדית מכילה את כל מה שיש במקרר בערך: בשרים,

סלט ניסואז My way

כבר יצא לי לאכול סלט ניסואז בכל מיני וורסיות. נדמה לי שכל אחד מכין את הסלט שלו בדרך שלו. באופן כללי סלט ניסואז התכוון להיות

פנינים של גריסים

גריסי פנינה זהובים בסיר שלכם אכלתי אותם במסעדה טורקית נהדרת. צ׳ייה. במקום תוספת של אורז, או קוסקוס או פתיתים יש תחליף ראוי, טעים ומיוחד :

מרק מיניסטרונה מטוסקנה

בחורף מה יותר נכון ממרק מינסטרונה איטלקי מטוסקנה? עשיר בירקות שורש וטעמים נפלאים ועמוקים, שעועית איטלקית וורדרדה אני משמתמשת בבורלוטי  Borlotti  שהיא שעועית מעט וורדרדה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.