סופלאקי עוף ואורז יווני

ככה פתאום בסוף פברואר חום כבד יורד.

הניחוח של הלימונים הצהובים מסחרר אותי, הירוק העז של התרד גורם לי לבהות בו שוב ושוב.

לימון ותרד זה בלקן.

זה יוון.

זה קיץ. למרות שרק פברואר.

שיפודי סופלאקי עוף וספנאקוריזו, אורז יווני עם תרד והמון לימון.

הקיץ פה, מעבר לפינה.

כמה טוב שחזרת.

לסופלאקי

2 חזות עוף שלמים חתוכים לקוביות בגדול של 2×2 ס״מ בערך

5 כפות שמן זית

1 כף גדושה של אורגאנו יווני (או רגיל)

פלפל שחור גרוס טרי

מלח

מעט פפריקה ומעט צ׳ילי

חצי לימון סחוט

איך

מערבבים את כל החומרים בקערה ונותנים לעוף ל״שתות״ מהתיבול בערך 20 דקות.

משפדים את קוביות העוף על שיפודים קטנים, לא דוחסים.

כמובן שהכי טעים להניח אותם על גריל פחמים, אך אם אין אותו בנמצא, מחממים מחבת גדולה עדיף לנון סטיק. כשהיא חמה מוסיפים את השיפודים למחבת. מניחים אותם אחד ליד השני, לא צפופים.

לא נוגעים !

כך מטגנים כל צד במשך דקה כל אחד, סה״כ 4 דקות.

מנמיכים את הלהבה לנמוך ביותר ושוב נותנים עוד דקה בסך הכל.

בין 5-6 דקות.

כדאי ורצוי לבחור בקובית העוף העבה ביותר, ועם סכין ומזלג לחתוך חריץ ולהציץ פנימה ולוודא שאכן העוף בושל לחלוטין.

אם לא, נותניםלו  עוד דקה או שתיים על האש.

בכל מקרה – לא אוכלים עוף נא !!

לקראת הסוף סוחטים את הלימון ומגישים את השיפודים עם רבעי לימונים נוספים.

לאורז

2 כוסות אורז עגול שטוף.

1 בצל לבן גדול קצוץ לקוביות קטנות

3 שיני שום קצוצות

חבילת תרד גדולה שטופה ומנוקה מגבעולים

מלח ופלפל

שמן זית

3.5 כוסות מים רותחים

לימון שלם סחוט

איך

לסיר רחב מוסיפים את הבצל ושמן זית ומטגנים רק עד שהוא זהוב.

מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה בלבד.

מוסיפים את התרד, מלח ולפלפל ומאדים את התרד עד שנפחו מתכווץ מאוד והוא רך.

מוסיפים את האורז ומטגנים עוד דקה.

עד השלב הזה ניתן להכין מראש.

חצי שעה לפני שאוכלים יש לחמם את האורז ולהוסיף את המים הרותחים.

מבשלים על להבה קטנה 15-20 דקות.

לקראת הסוף סוחטים לימון שלם.

השילוב של השיפודים והאורז החמצמץ הוא כמו love and marriage .

כמעט.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קציצות פרגיות באפונה

אני אוהבת להכין קציצות מפרגיות טחונות. יש משהו בבשר הפרגית העסיסי שהוא מרענן וקליל. אפשר להעטיר עליהן תועפות של ירק מכל הסוגים מעט גרידת לימון

מסאח׳ן – פיתת עוף משגעת

מסאח׳ן מהמטבח הערבי הוא בעצם פיתה אפויה ומעליה חצי עוף שבושל מבעוד מעוד. בעצם, לוקחים חצאי עוף ומבשלים בציר טעים של כורכום, הל וקינמון. בינתיים

שעועית ברוקלין

שעועית ברוקלין, כי אכלנו אותה במסעדה מקסיקנית בברוקלין לפני הרבה שנים והיא היתה כל כך טעימה שלא שכחנו ממנה מאז. אז כשבא לי משהו מהיר

קוגלהוף של שטרסבורג

אפשר לפשל בגדול עם קוגלהוף. אם לא מקפידים על מתכון מדוייק הוא יכול לצאת יבש, כמו לחם או עוגה יבשה. ואם מקפידים על כמויות מדוייקות,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.