ככה פתאום בסוף פברואר חום כבד יורד.
הניחוח של הלימונים הצהובים מסחרר אותי, הירוק העז של התרד גורם לי לבהות בו שוב ושוב.
לימון ותרד זה בלקן.
זה יוון.
זה קיץ. למרות שרק פברואר.
שיפודי סופלאקי עוף וספנאקוריזו, אורז יווני עם תרד והמון לימון.
הקיץ פה, מעבר לפינה.
כמה טוב שחזרת.
לסופלאקי
2 חזות עוף שלמים חתוכים לקוביות בגדול של 2×2 ס״מ בערך
5 כפות שמן זית
1 כף גדושה של אורגאנו יווני (או רגיל)
פלפל שחור גרוס טרי
מלח
מעט פפריקה ומעט צ׳ילי
חצי לימון סחוט
איך
מערבבים את כל החומרים בקערה ונותנים לעוף ל״שתות״ מהתיבול בערך 20 דקות.
משפדים את קוביות העוף על שיפודים קטנים, לא דוחסים.
כמובן שהכי טעים להניח אותם על גריל פחמים, אך אם אין אותו בנמצא, מחממים מחבת גדולה עדיף לנון סטיק. כשהיא חמה מוסיפים את השיפודים למחבת. מניחים אותם אחד ליד השני, לא צפופים.
לא נוגעים !
כך מטגנים כל צד במשך דקה כל אחד, סה״כ 4 דקות.
מנמיכים את הלהבה לנמוך ביותר ושוב נותנים עוד דקה בסך הכל.
בין 5-6 דקות.
כדאי ורצוי לבחור בקובית העוף העבה ביותר, ועם סכין ומזלג לחתוך חריץ ולהציץ פנימה ולוודא שאכן העוף בושל לחלוטין.
אם לא, נותניםלו עוד דקה או שתיים על האש.
בכל מקרה – לא אוכלים עוף נא !!
לקראת הסוף סוחטים את הלימון ומגישים את השיפודים עם רבעי לימונים נוספים.
לאורז
2 כוסות אורז עגול שטוף.
1 בצל לבן גדול קצוץ לקוביות קטנות
3 שיני שום קצוצות
חבילת תרד גדולה שטופה ומנוקה מגבעולים
מלח ופלפל
שמן זית
3.5 כוסות מים רותחים
לימון שלם סחוט
איך
לסיר רחב מוסיפים את הבצל ושמן זית ומטגנים רק עד שהוא זהוב.
מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה בלבד.
מוסיפים את התרד, מלח ולפלפל ומאדים את התרד עד שנפחו מתכווץ מאוד והוא רך.
מוסיפים את האורז ומטגנים עוד דקה.
עד השלב הזה ניתן להכין מראש.
חצי שעה לפני שאוכלים יש לחמם את האורז ולהוסיף את המים הרותחים.
מבשלים על להבה קטנה 15-20 דקות.
לקראת הסוף סוחטים לימון שלם.
השילוב של השיפודים והאורז החמצמץ הוא כמו love and marriage .
כמעט.