סופלאקי עוף ואורז יווני

ככה פתאום בסוף פברואר חום כבד יורד.

הניחוח של הלימונים הצהובים מסחרר אותי, הירוק העז של התרד גורם לי לבהות בו שוב ושוב.

לימון ותרד זה בלקן.

זה יוון.

זה קיץ. למרות שרק פברואר.

שיפודי סופלאקי עוף וספנאקוריזו, אורז יווני עם תרד והמון לימון.

הקיץ פה, מעבר לפינה.

כמה טוב שחזרת.

לסופלאקי

2 חזות עוף שלמים חתוכים לקוביות בגדול של 2×2 ס״מ בערך

5 כפות שמן זית

1 כף גדושה של אורגאנו יווני (או רגיל)

פלפל שחור גרוס טרי

מלח

מעט פפריקה ומעט צ׳ילי

חצי לימון סחוט

איך

מערבבים את כל החומרים בקערה ונותנים לעוף ל״שתות״ מהתיבול בערך 20 דקות.

משפדים את קוביות העוף על שיפודים קטנים, לא דוחסים.

כמובן שהכי טעים להניח אותם על גריל פחמים, אך אם אין אותו בנמצא, מחממים מחבת גדולה עדיף לנון סטיק. כשהיא חמה מוסיפים את השיפודים למחבת. מניחים אותם אחד ליד השני, לא צפופים.

לא נוגעים !

כך מטגנים כל צד במשך דקה כל אחד, סה״כ 4 דקות.

מנמיכים את הלהבה לנמוך ביותר ושוב נותנים עוד דקה בסך הכל.

בין 5-6 דקות.

כדאי ורצוי לבחור בקובית העוף העבה ביותר, ועם סכין ומזלג לחתוך חריץ ולהציץ פנימה ולוודא שאכן העוף בושל לחלוטין.

אם לא, נותניםלו  עוד דקה או שתיים על האש.

בכל מקרה – לא אוכלים עוף נא !!

לקראת הסוף סוחטים את הלימון ומגישים את השיפודים עם רבעי לימונים נוספים.

לאורז

2 כוסות אורז עגול שטוף.

1 בצל לבן גדול קצוץ לקוביות קטנות

3 שיני שום קצוצות

חבילת תרד גדולה שטופה ומנוקה מגבעולים

מלח ופלפל

שמן זית

3.5 כוסות מים רותחים

לימון שלם סחוט

איך

לסיר רחב מוסיפים את הבצל ושמן זית ומטגנים רק עד שהוא זהוב.

מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה בלבד.

מוסיפים את התרד, מלח ולפלפל ומאדים את התרד עד שנפחו מתכווץ מאוד והוא רך.

מוסיפים את האורז ומטגנים עוד דקה.

עד השלב הזה ניתן להכין מראש.

חצי שעה לפני שאוכלים יש לחמם את האורז ולהוסיף את המים הרותחים.

מבשלים על להבה קטנה 15-20 דקות.

לקראת הסוף סוחטים לימון שלם.

השילוב של השיפודים והאורז החמצמץ הוא כמו love and marriage .

כמעט.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מרק עדשים טורקי ומופלא

Ezo Gelin כך זה הופיע בתפריט שנכתב כולו בטורקית ולא הבנתי מילה ממנו. אז הקלדתי את צמד המילים הללו בגוגל, לחצתי על images והופיע לי

עוגיות סומסום טורקיות באראזק

כל מי שעוקב אחריי יודע שאחד הדברים שהכי אני אוהבת לעשות, בחזרה מחו״ל, זה לשחזר מתכונים שאהבתי במיוחד. מאפים, לחמים, תבשילים, עוגות ועוגיות, הכל הולך.

פירות מיובשים ממולאים בבשר

פירות מיובשים הוא מאכל חגיגי.ֿ מאוד. לא כל יום אוכלים כזו מנה. אפשר להגיש את הפירות כמו שהם, עם חלה רכה וטעימה ואפשר להוסיף אותם

גם לי יש אסאדו

תאכלס לכל אחד יש אסאדו. לכל אחד יש את הדרך בה הוא מבשל אסאדו. את האסאדו הזה אני מעדיפה לבשל בסגנון אסייתי. למה…ככה. מה  1

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.