מסאח׳ן – פיתת עוף משגעת

מסאח׳ן מהמטבח הערבי הוא בעצם פיתה אפויה ומעליה חצי עוף שבושל מבעוד מעוד.

בעצם, לוקחים חצאי עוף ומבשלים בציר טעים של כורכום, הל וקינמון.

בינתיים מכינים בצק שמרים, מדליקים את הטאבון, או התנור,

מטגנים תועפות בצל,

מערבבים היטב ומשטחים על הבצק המרודד.

ואופים.ֿ

התוצאה: ארוחה אחת על פיתה. עם סלט זה פצצה.

אני פישטתי מעט את התהליך ובמקום עוף שלם הכנתי עם רצועות פרגית או חזה עוף

התוצאה נהדרת לא פחות.

למי שממש ממש קשה להכין בצק שמרים, אפשר גם להשתמש בבצק שמרים קנוי ומופשר.

מה

1/2 ק״ג בצק שמרים ביתי (מתכון בהמשך) או בצק שמרים קנוי ומופשר

2 בצלים גדולים פרוסים עבה

300 גרם חזה עוף טו פרגיות חתוך לרצועות גסות

מלח, פלפל, מעט קינמון, מעט הל טחון, פפריקה, כורכום.

שמן זית

לבצק שמרים

2 כוסות קמח לבן, כפית שמרים יבשים 1/2 כפית מלח 2 כפות שמן זית ובערך 3/4 כוס מים פושרים.

לשים היטב עד שהבצק חלק ואחיד, מכסים ומניחים לתפוח.

אם הבצק יבש מוסיפים עוד מעט מים.

למילוי

במחבת נוחה מטגנים את הבצלים בשמן זית עד שמזהיבים קלות.

מתבלים בכל התבלינים ומורידים מהאש.

מוסיפים לבצלים את רצועות העוף ומערבבים.

מצננים.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח, מחלקים ל-6 כדורים ומרדדים כל כדור דק.

מדליקים תנור ל 180 ומרפדים תבנית עם נייר אפייה.

מקמחים את הנייר ומניחים מעליו את הכדורים המרודדים לעיגולים.

על כל כדור משטחים חלק מהמילוי.

מפזרים מעל הכל צנוברים.

אופים בערך 20 דקות או עד שהמאפה זהוב והעוף מוכן.

מפזרים פטרוזיליה קצוצה ואוכלים עם סלט ירוק.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סביצ׳ה הדרים מהיר

אין בעולם משו קל להכנה יותר מסביצ׳ה או דג פרוס עם כל מיני….. בעצם מדובר בסלט חתוך גס, מהיר יחסית, מתובל בלימון בעיקר או חומץ, 

לביבות ירק ושקדים

לא סוד שאני אוהבת ירקות ולא סוד שאני אוהבת קציצות. עכשיו סגר. כולנו בבית. מה שאומר בעצם: לפחות שתי ארוחות ביום. אחת מהן חייבת להיות

חלת בטטות ערמונים וטימין

בישלתי צ׳ילי קון קרנה ורציתי נורא להגיש אותו עם לחם. מתכון לצ׳ילי קון קרנה פה  צ׳ילי קון קרנה עם לחם – לא עם אורז. אבל לא

חלת אספרסו ותמרים

אני יודעת שזה נשמע פסיכי אבל הייתי חייבת לנסות. מה אומר? לחלה יש טעם מריר של אספרסו, התמרים והקפה צובעים אותה בחום עמוק ויפה. היא

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.