מסאח׳ן מהמטבח הערבי הוא בעצם פיתה אפויה ומעליה חצי עוף שבושל מבעוד מעוד.

בעצם, לוקחים חצאי עוף ומבשלים בציר טעים של כורכום, הל וקינמון.

בינתיים מכינים בצק שמרים, מדליקים את הטאבון, או התנור,

מטגנים תועפות בצל,

מערבבים היטב ומשטחים על הבצק המרודד.

ואופים.ֿ

התוצאה: ארוחה אחת על פיתה. עם סלט זה פצצה.

אני פישטתי מעט את התהליך ובמקום עוף שלם הכנתי עם רצועות פרגית או חזה עוף

התוצאה נהדרת לא פחות.

למי שממש ממש קשה להכין בצק שמרים, אפשר גם להשתמש בבצק שמרים קנוי ומופשר.

מה

1/2 ק״ג בצק שמרים ביתי (מתכון בהמשך) או בצק שמרים קנוי ומופשר

2 בצלים גדולים פרוסים עבה

300 גרם חזה עוף טו פרגיות חתוך לרצועות גסות

מלח, פלפל, מעט קינמון, מעט הל טחון, פפריקה, כורכום.

שמן זית

לבצק שמרים

2 כוסות קמח לבן, כפית שמרים יבשים 1/2 כפית מלח 2 כפות שמן זית ובערך 3/4 כוס מים פושרים.

לשים היטב עד שהבצק חלק ואחיד, מכסים ומניחים לתפוח.

אם הבצק יבש מוסיפים עוד מעט מים.

למילוי

במחבת נוחה מטגנים את הבצלים בשמן זית עד שמזהיבים קלות.

מתבלים בכל התבלינים ומורידים מהאש.

מוסיפים לבצלים את רצועות העוף ומערבבים.

מצננים.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח, מחלקים ל-6 כדורים ומרדדים כל כדור דק.

מדליקים תנור ל 180 ומרפדים תבנית עם נייר אפייה.

מקמחים את הנייר ומניחים מעליו את הכדורים המרודדים לעיגולים.

על כל כדור משטחים חלק מהמילוי.

מפזרים מעל הכל צנוברים.

אופים בערך 20 דקות או עד שהמאפה זהוב והעוף מוכן.

מפזרים פטרוזיליה קצוצה ואוכלים עם סלט ירוק.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגת פרג ולימון סתווית

בכל סוף קיץ אני משתאה, שוב ושוב, איך כבר הוא כבר נגמר לי. כבר לקראת אוגוסט אני מתחילה להרגיש את הרוח הסתווית מנשבת. תחילה בבוקר

תבשיל ראש סלרי בסגנון טורקי

הטורקים קוראים לזה Zeytinyağlı kereviz. אל תנסו אפילו לבטא את זה. יהודי טורקיה והבלקן קוראים  לזה: אפיו. ואכלתי אותו לראשונה אצל חברתי ויקי שהיא בשלנית

לביבות תפוחי אדמה – רושתי ולאטקס

בפוסט הזה יש מתכונים לרושתי שהיא לביבת תפוחי אדמה שווייצרית ומשגעת.  ויש גם מתכון ללאטקס – שהיא לביבת תפוחי אדמה משגעת. ההבדל ביניהן הוא שהרושתי

תפוחי האדמה של הסטון

ראיתי בטיקטוק את הסרטונים להכנת תפוחי האדמה הנפלאים הללו וצחקתי נורא. מי שהמציא את הפטנט הגאוני הזה הוא לא אחר מהשף הבריטי המצחיק, המשוגע, היצירתי

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.