שעועית ברוקלין

שעועית ברוקלין, כי אכלנו אותה במסעדה בברוקלין לפני הרבה שנים והיא היתה כל כך טעימה

שלא שכחנו ממנה מאז.

אז כשבא לי משהו מהיר ומיוחד, סתם כך לנישנוש, ליד עוף או בשר

או גם כתוספת טבעונית על אורז לבן ונקי,

אני מכינה את שעועית ברוקלין.

וכדאי עכשיו, בפרט, כשהשווקים מלאים בשעועית טרייה וירוקה.

מה

250 גרם שעועית ירוקה טרייה שקצותיה קטומים ֿ

(או שעועית ירוקה שהופשרה).

3-4 כפות סויה

פלפל שחור

חופן גדול של פקאנים

שן שום גדולה קצוצה

שמן זית

מעט צ׳ילי

איך 

אם השעועית טרייה חובה לחלוט אותה במים רותחים 4-5 דקות, להעביר למים קרים ולסנן.

אם השעועית קפואה, יש להפשיר אותה ולחלוט אותה 1-2 במים רותחים ולסנן.

לווק או מחבת יש להוסיף 1-2 כפות שמן זית ולטגן את הפקאנים עד שמזהיבים.

זהירות, שלא יישרפו.

להוסיף את השעועית המטוגנת ולטגן אותה עדיף בהקפצה, כך שהיא תהיה קראנצי׳ת היטב.

להוסיף שום קצוץ ולטגן, לפלפל ולהוסיף צ׳ילי.

להוסיף את הסויה ולהקפיץ עוד דקה או שתיים.

מוכן.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מלפוף מיוחד בסגנון לבנוני

מלפוף הוא כרוב בשפה הערבית. והמלפוף הזה הוא ערבוב של הסגנון הלבנוני וקצת טורקי. אין במלפוף הקלאסי צימוקים וגם לא צ׳ילי אבל זה מה שבא

מאפה תפוא ובשר נהדר

יש מאכלים, שבתהליך ההכנה שלהם הם נראים רע, באמת, ממש לא אטרקטיביים ולא מגרים כמו חמין למשל. אבל…..כשהמאכל משלים את תהליך הבישול  – המראה שלו

גאטו באסק – עוגה מהבאסקים

גאטו באסק. כך נקראת העוגה האלוהית הזו. העוגה מהבאסקים. איזור שנע בין צפון ספרד לדרום צרפת והוא מופלא ויפהפה ויש לי פוסט שלם שכתבתי עליו

צ׳יקן מיטבולס קציצות עוף בפסטה

עולם הפסטה הוא endless. ֿ הפסטה מקבלת באהבה הכל. הכל אז אני נותנת לה. באהבה. אחת המנות הקלות הקלילות והמהירות היא הפראפראזה על הפסטה מיטבולס

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.