בפתח תקווה יש את הפלאפל הכי טעים בעולם.
איך אני יודעת?
כי אני אוכלת שם מגיל 15 ובמשך השנים הרבות אחר כך, אכלתי פאלפלים בעוד עשרות מקומות אחרים.
אין כזה.
אין פלאפל כמו של מרדכי.
מעבר לעובדה הבסיסית, שהכל טעים, מתובל וטרי, יש להם סחוג לימוני משגע, שאחרי כמה פעמים פיצחתי את טעמו.
כמובן שמאז ועד היום הוא מככב אצלי במטבח, אנחנו משתגעים עליו.
מה
חצי צרור נענע טרייה שטופה והגבעולים קטומים
3-4 כפות לימונים כבושים אם אין אפשר טריים בלי הגרעינים
½ כוס שמן זית
¼ כוס מיץ לימון טרי
מלח לפי הצורך (ורק בסוף)
8 פלפלים ירוקים חריפים מנוקים מגרעינים ומעוקץ
4 שיני שום קלופות
מכניסים את הכל למג׳ימיקס ומרסקים בפולסים עד שמקבלים ממרח ירוק וזוהר.
טועמים בזהירות ומוסיפים מלח לפי הטעם.
נ ה ד ר .
אנחנו אוכלים אותו:
בכריכים, עם קציצות דג מטוגנות, שניצלים וסתם על לחם טרי.