חלת אספרסו ותמרים

אני יודעת שזה נשמע פסיכי אבל הייתי חייבת לנסות.

מה אומר?

לחלה יש טעם מריר של אספרסו, התמרים והקפה צובעים אותה בחום עמוק ויפה.

היא לא מתוקה בכלל והשקדים הקלויים מעל פשוט הולכים נהדר ביחד.

מה

2.5 כוסות קמח לבן אפשר לערבב עם כוסמין

1 כוס אספרסו חזק או כוס מים רותחים + 7 כפיות קפה נמס

6 תמרים גדולים מגולענים וקצוצים

כפית שטוחה מלח

כפית שמרים יבשים

3 כפות שמן זית

4 כפות שקדים גרוסים

ֿאיך

מערבלים את כל המרכיבים  היטב – מלבד השקדים – במערבל חשמלי כ-10 דקות.

מתקבל בצק חום עמוק יפהפה ודביק מעט.

מכסים ומתפיחים עד שהוא תופח לפחות פי שתיים.

מעבירים למשטח מקומח ובעזרת ידיים מקומחות מחלקים את הבצק ל-3 חלקים (חלה גדולה מאוד)

או 6 חלקים (2 חלות בינוניות).

מגלגלים ל״נחשים״ וקולעים צמה.

מורחים את הצמה במים מהברז ומפזרים מעל שקדים קצוצים.

מניחים את החלות בתבנית אפייה עם נייר אפייה להתפחה שנייה. שוב עד שתופח לפחות פי 2.

אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות בערך 25 דקות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מרק דלעת וחומוס בטעמי סתיו

המרק הזה, של אמא שלי, בישר על בוא הסתיו. אכלנו אותו בערב סוכות הראשון – בישיבה הראשונה בסוכה. הוא בישר על בוא הסתיו. הדלעת הכתומה

חצי פלפל ממולא

אם יש פלפל ממולא, למה אין חצי פלפל ממולא? בפרט שההתעסקות עם חצי פלפל, קלה פי כמה, מזו של פלפל שלם. אני גם אוהבת להכין

מנהטן – ניו יורק סיטי

סוערת, מתחדשת, מעניינת, הסטורית וטעימה. השכונה המזרחית, למטה במנהטן, זו שנמצאת ממש מול ברוקלין ואליה הגיעו המהגרים הראשונים מאירופה. האמריקאים קוראים לה lower east side manhattan.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.