קלאפוטי מאפה צרפתי מהיר

ונניח שגיליתי בתחתית המקרר קערה נשכחת של דובדבנים או תותים או אפילו שזיפים אדומים שאין סיכוי שהילדים יאכלו (כי הם כבר מקומטים….).

ונניח שבא לי משהו מתוק, מעניין, כיפי, מהיר' שיש בו מוצרים בסיסיים כמו חלב, חמאה, קמח וסוכר.

ונניח שלא בא לילעבוד קשה מידי בשביל המשהו הטעים והמתוק הזה. 

טדאםםםם…..קלאפוטי…..

קלפוטי הוא מאפה צרפתי טעים ומתוק, שבדרך כלל, מכיל פירות אדומים שהופכים אותו לחמצמץ עדין כזה.

בעצם זו מעין בלילה של פנקייקס, שניאפת בתנור עם כל הפירות הנשכחים והתוצאה שלה אלוהית.

יש לו מרקם בין פלאן לעוגה רכה.

אני מעדיפה לאכול אותו חמים, לדעתי, זו הטמפרטורה שהכי מחמיאה לו, אבל הוא טעים גם למחרת, בחום החדר.

ואפשר גם קלאפוטי אישי. טעים חם או קר.

מה

כוס ושליש קמח לבן רגיל

3 ביצים טרופות

כוס וחצי חלב

חצי כוס סוכר + 1 כף גדושה

ווניל

קמצוץ קטנטן של מלח

30 גרם חמאה מומסת (בערך 2 כפות)

1/2 ק”ג דובדבנים מגולענים, או תותים שטופים חצויים,או קוביות שזיפים, או אוכמניות

או 6 תאנים חצויים או פירות מעורבים.

איך

מדליקים את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות.

מערבבים את הפירות בכף סוכר ומניחים בצד למשך 10-15 דקות.

מערבבים את הקמח, המלח והסוכר, מוסיפים את הביצים הטרופות וטורפים הכל במטרפה למניעת גושים.

מוסיפים את החלב לאט לאט תוך כדי טריפה מהירה וסיבובית עד שהתערובת חלקה וללא גושים. אם יש ספק – לסנן את התערובת.

מוסיפים את החמאה ממשיכים לטרוף.

משמנים היטב כלי להגשה במעט חמאה מפזרים מעל את הפירות ושופכים את הבלילה.

אופים כ-30-40 דקות.

אגב…הנוזלים שניגרים מהפירות – עובירם מיד לתוך הבלילה. לא לוותר על שום טיפה.

ואפשר גם קלאפוטי אישי :לשמן תבניות של מאפינס או שקעים אחרים, להוסיף מהתערובת כדי 2/3 גובה ולאפות כ-15-20 דקות, עד שתופח ומזהיב. להגיש מיד.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סופלאקי עוף ואורז יווני

ככה פתאום בסוף פברואר חום כבד יורד. הניחוח של הלימונים הצהובים מסחרר אותי, הירוק העז של התרד גורם לי לבהות בו שוב ושוב. לימון ותרד

ניוקי רומאי

רבים אינם מכירים את הניוקי הרומאי הוא לא מופיע בתפריטים בדרך כלל. בדרך כלל במסעדות בארץ ובאיטליה מגישים ניוקי תפו״א קלאסי ברטבים שונים. הניוקי הזה

פרעצל

הפרעצל הוא הבייגלה של הגרמנים והאזלסים. משם הוא הגיע לאמריקאים והמאפה המלוח הנהדר הזה, קיבל שם מקום של כבוד וגם בקולינריה העולמית. באלזס אוכלים אותו

דג אוהב קארי ? בריאני סלמון הודי

תת- היבשת הטעימה בעיניי, הודו היא ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. תת יבשת ענקית שבתוכה מיליארד הודים, שעושה רושם שכל מה שהם עושים כל היום זה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.