סלרי מבושל עם קציצת בקר

נתחיל מזה שאני משתגעת על מאכלים עם לימון. ממש.

וזה אחד המאכלים המרוקאיים הכי אהובים עליי ביקום.

היינו אוכלים אותו בעיקר בחורף. כי בחורף יש סלרי ירוק ובשרי,עליו רחבים וירוקים והוא טרי טרי.

אמא בישלה אותו שעות על להבה נמוכה, עד שהסלרי נכנע והתרכך , ספג את טעמי השום, הלימון והכורכום והפך לעונג משגע שפוגש חיך מתלהב.

בדיוק באותו סגנון מכינים עם מנגולד, רק שהמנגולד דורש פחות זמן בישול כי הוא מתרכך מהר יותר מהסלרי.

 

מה

חבילת סלרי גדולה וטריה מאוד או שתי חבילות מנגולד טריות

שום

מלח, פלפל לבן, כורכום

מיץ לימון

2 כוסות מים רותחים

לנקות ולשטוף היטב את ענפי הסלרי, כדאי להשתמש  בעיקר בענפים הירקרקים והצעירים.

לחתוך לרצועות באורך 10 ס״מ וברוחב של 2 ס״מ בערך, אפשר להשתמש גם בעלים הצעירים של הירק.

להוסיף אותם לסיר עם מים רותחים ולבשל עד שכמעט מתרככים.

הסלרי דורש כשעה בישול המנגולד 20 דקות. להוציא ולסנן.

לקציצות 

1/2 ק״ג בשר בקר

בצל קטן מגורר

תפו״א קטן מגורר

מעט פטרוזיליה קצוצה דק

מלח, פלפל לבן.

ראס אל חנות

ללוש היטב ולכדרר קציצות קטנות בגודל של אגוז מלך (אפשר גם יותר גדולות)

להעביר את הסלרי הרך לטאג׳ין או סיר רחב, לפזר מעל שום פרוס.

לרוטב

לערבב 2 כוסות מים רותחים

כורכום

מלח ופלפל לבן

2 כפות גדושות ממרח לימונים כבושים או 2-3 לימונים סחוטים

לערבב, למזוג מעל הסלרי, להרתיח, להנמיך, לכסות ולבשל בערך חצי שעה.

לאחר חצי שעה בישול, להוסיף את הקציצות, שוב להרתיח, להנמיך, לכסות ולבשל עוד כשעה על להבה נמוכה.

התבשיל צריך להיות לימוני והסלרי רך רך.בדרך כלל, אמא נהגה את הקציצות לבשל בסיר עם מים רותחים, כורכום, פלפל לבן ומעט שמן במשך כעשרים דקות.ֿ

אחר כך היא הוציאה אותן בכף מחוררת והעבירה בעדינות לרוטב.

בדיוק באותו אופן מכינים עם גבעולי מנגולד מנוקים או גבעולי חרשף עלים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

טארט ריבה בשני אופנים

שתי גרסאות להכנת פאי ריבה עם שקדים פרוסים. קצרה וארוכה יותר. מרכיבים: בצק פריך, ריבה, פרוסות שקדים. זהו. עקרונית, אפשר לקנות את כל המרכיבים הללו

מרק בצל איטלקי בכיפת בצק עלים

זה המרק הכי אהוב בעולם על ביתי הגדולה. אהובתי בכורתי. מאז ילדותה ועד עצם היום הזה כשאני שואלת איזה מרק להכין היא אומרת: מרק בצל

בף בורגיניון תפוזים

בף בורגיניון הוא מאכל אהוב מאוד אצלינו בבית. בכלל תבשילי קדירה עם בשר בקר הם תענוג גדול. גם ההכנה שלהם היא קלי קלות. כל הקושי

פאני פורי בסלסת עגבניות ודגים

פאני פורי הוא אוכל רחוב בהודו. לא הייתי בהודו. עדיין, אבל אני צופה בכל כך הרבה סרטי תרבות ואוכל ובהודיות שמבשלות ביוטיוב שאני כבר מכירה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.