פיצת עוף משגעת ומהירה

פיצת העוף הזו נולדה מפיתה עיראקית שהתחילה להתייבש קצת.

ההשראה באה מהמחמאר (או מסאחאן) מהמטבח הערבי שהוא גם סוג של פיצת עוף, שם משתמשים בעוף עם עצם.

שם, במטבח הערבי, על בצק שמרים מרודד, מניחים חצי עוף צעיר מבושל בכורכום ומעליו מזליפים שמן זית והמון סומאק. כך הוא נשלח לתנור עד השחמה.

עם טחינה, סלט ירקות וכוס יין, זו ארוחה נהדרת אצלינו בבית.

מה

שתי פיתות עירקיות או 2 פיתות רגילות שפותחים לשניים (שני עיגולים)

2 חתיכות פרגית (או חזה עוף) חתוכים לרצועות באורך 7-8 ס”מ ובעובי של 1 ס”מ בערך

כפית בהראט

שמן זית

קורט כורכום, חצי כפית פפריקה, מלח, פלפל שחור

טחינה מתובלת ומוכנה לאכילה

סומאק

צנוברים

2 בצלים פרוסים לפרוסות עבות של 1 ס״מ בערך

להגשה : 10 עגבניות שרי חצויות לשניים או סלט ירקות קצוץ

טבעות צ׳ילי טרי אדום וירוק

שמן זית

טחינה מוכנה

סומק

פטרוזיליה קצוצה

צניוניות חצויות

איך 

למחבת נוחה מוסיפים 2-3 כפות שמן זית ואת הבצלים הפרוסים, בוזקים מעט מלח ומטגנים מספר דקות עד הבצלים מתחילים להשחים מעט ולא יותר מידי (הם נכנסים לתנור עם הפיצה ושם ימשיכו להשחים).

מחממים תנור ל-230 מעלות עד שהוא חם מאוד.

בתוך קערה מערבבים את רצועות העוף, התבלינים (מלבד הסומאק) ושתי כפות שמן זית. אפשרי לתבל את העוף בכף גדושה של הריסה או מטבוחה במקום.

על כל פיתה מורחים שכבת טחינה מוכנה ומעל הטחינה מסדרים את רצועות חזה העוף המתובל.

מפזרים ביניהם את הבצל המטוגן, מפזרים צנוברים וסומק ומזליפים מעט שמן זית.

אופים בתנור החם בערך 10-12 דקות עד שהפיתה משחימה והעוף התבשל והוא מוצק.

מוציאים   מהתנור ומזליפים מעל עוד טחינה מוכנה.

מפזרים פטרוזיליה, עגבניות שרי, צנוניות וטבעות צ׳ילי ומגישים חם או סלט ירקות קצוץ וסומק.

מ ע ד ן

ואפשר לפזר מעל בצל מוחמץ:

בצל סגול פרוס לפרוסות דקות.

3 כפות חומץ

1/2 כפית מלח + חצי כפית סוכר.

לערבב, להשרות כשעתיים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סלט ירקות ואגוזים טורקי

הטורקים קוראים לו גבורדה סלטסיה –  Gavurdağ salatasi  – ואפשר למצוא אותו בכל השווארמיות ומסעדות הפועלים ברחבי איסטנבול. תמיד הוא מגיע טרי, עם פלח לימון

כנאפה מלוח עם גבינת המאירי

בעצם מדובר בכנאפה מלוחה. את הכנאפה הכרתי  לראשונה בחיפה, כשהייתי בת 16  בערך. היינו 4 חברות, שפעם בחודש בערך, הברזנו מביצפר ונסענו לחרוש את המדינה

מיני כווארי בגזר וקינמון

בעצם את התבשיל הזה מכינים גם עם קוביות בקר ויש מתכון בבלוג. המתכון כאן:  קוביות בקר וגזר ברוטב ארומטי  ואפשר להכין את התבשיל הנפלא הזה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.