כנאפה מלוח עם גבינת המאירי

בעצם מדובר בכנאפה מלוחה.

את הכנאפה הכרתי  לראשונה בחיפה, כשהייתי בת 16  בערך.

היינו 4 חברות, שפעם בחודש בערך, הברזנו מביצפר ונסענו לחרוש את המדינה לאורכה ולרוחבה.

תרמיל על הגב, תמימות נעורים, חברות אמיצה (עד היום) והמון שמחה בלב.

באחת המסעות שלנו הגענו לחיפה.

בחיפה למדתי שפלאפל זה לא רק כדורי חומוס טעימים ולוהטים, אלא גם גבעות של סלטים צבעוניים, כרוב סגול ולבן, פלפלים חריפים קלופים, טבעות חצילים מטוגנים וחמוצים מכל המינים והצבעים.

גן עדן לחובבת מלוחים וחמוצים שכמותי.

אחר כך, היינו יורדים בהמשך הרחוב של הפלאפלים, ולמטה עמד מישהו שהכין כנאפה.

אני לא זוכרת את טעמו של הכנאפה הראשון שאכלתי אבל אני זוכרת שהתאהבתי. מיד ובמקום.

הכנאפה שבמתכון התגלגל לו מ – משאריות.

ענבל המהממת היתה צריכה להגיע אליי לפגישה ואני תכננתי להכין משהו קל ומהיר לארוחת הבוקר.

פתחתי את המקרר וגיליתי קצת שערות כנאפה. בקופסת הפלסטיק נשארה גבינת המאירי, שהיא גבינה צפתית קרמית, הכי טובה שיש כאן.

שימנתי את שערות הכנאפה בחמאה, ריפדתי מחבת (קרה ומשומנת – אין ברירה מדובר בכנאפה), פוררתי מעל את גבינת המאירי באופן שווה ,ששום ביס לא יקופח. כיסיתי בשכבת שערות נוספת ודקה.

בינתיים כשהכנאפה התכנף לו יפה והשחים על להבה בינונית, ריסקתי עגבניה אדומה ותיבלתי אותה במעט שמן זית ומלח גס.

מהעציצים בגינה קטפתי כמה עלי אורגני טריים ומרירים, עוד זילוף קטנטן של שמן זית.

זהו אני מוכנה.

היה אדיר. באמת.   מה?

1/3 חבילת שערות לקדאיף (לכנאפה). היום יש בכל סופר במחלקת הבצקים הקפואים.

50 גרם חמאה מומסת (לשימון השערות).

20 גרם חמאה  בחום החדר(לריפוד המחבת).

קוביית גבינת המאיר, אם אין אז גבינה בולגרית של גד שגם היא קרמית וטובה.

עגבנייה גדולה ואדומה מגוררת.

עלי אורגאנו טריים.

שמן זית מעט.

מלח.

חשוב לפזר את הגבינה בשכבה יפה ובכל פינה . שום ביס לא יקופח. 

איך

להדליק את הכיריים על להבה בינונית בחום בינוני ולטגן צד אחד של הכנאפה עד שהוא משחים, בערך כ-5 דקות.

להפוך בזהירות ולהשחים צד שני – בערך עוד 3 דקות.

בינתיים לערבב את העגבנייה המוגררת עם כפית שמן זית ומעט מלח. להפוך את הכנאפה מהמחבת על צלחת,  זהירות זה חם !!!

לערום גבעות קטנטנות של עגבנייה מסביב לכנאפה במרחקים שווים ולעטר באורגנו או זעתר.

האורגאנו והזעתר אינם רק לעיטור הם משלימים את הטעם הנפלא של הגבינה והעגבנייה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

גולש הונגרי כהלכתו

בשר בבישול ארוך שמתבשל עם תבלינים, ירקות, עשבים, זיתים, צימוקים וכל דבר בכלל – מאוד מאוד אהוב אצלינו בבית.ֿ והכי הכי נחמד בתבשילי הקדירה הללו,

מרק דלעת וחומוס בטעמי סתיו

המרק הזה, של אמא שלי, בישר על בוא הסתיו. אכלנו אותו בערב סוכות הראשון – בישיבה הראשונה בסוכה. הוא בישר על בוא הסתיו. הדלעת הכתומה

הגונדי של רחל

אך רחל רחל…מקסימה, עדינה, ביישנית ונחבאת לכלים, כך הכרתי אותה אז, כשהיינו אמהות צעירות, בבניין חדש, שאפילו את החצר עדיין לא סיימו. סימני טיח ואבנים

עוף בגריל בסגנון פרובאנס

כשאתה מסתובב בעיירות של דרום צרפת, עובר מניס היפה והאלגנטית, לקאן הקטנה והשקטה, שפעם בשנה היא זוקפת קומה, פורסת שטיח אדום ומחבקת את כל ההוא

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.