את המנה הזו אכלתי לראשונה במסעדת טאיזו.
התעלפתי.
רצתי הביתה ושיחזרתי אותה מיד, מיד.
יחד עם אורז בניחוחות הודיים, בצל טרי, בצל ירוק ולימון המנה הזו מושלמת.
אחר כך פגשתי את המנה הזו גם במסעדות הודיות ובספרי בישול אחרים בוורסיות שונות.
אפשר לפרק את הבשר ואפשר להשאיר אותו גושים. כך או כך זהו תבשיל מופלא.
מה :
2 בצלים גדולים לבנים קצוצים
3 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
5-6 עלי קארי
עגבנייה אדומה קצוצה או 1 כפות רסק עגבניות
2 ס”מ ג’ינג’ר קצוץ
צ’ילי אחד אדום נקי מגרעינים קצוץ
1/4 כפית כורכום
4 מסמרי ציפורן
1 כפית כוסברה
1 כפית גרגרי כמון
1/8 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית תמרינדי אם אין , אז רכז רימונים
1 כף חומץ תפוחים
1/2 כפית מלח
1 כף סוכר חום גדושה
1 מקל קינמון
1 ק”ג בשר אונטריב חתוך לחתיכות גדולות או כל בשר לבישול ארוך עם שומן
2 כוסות מים רותחים (או יותר לפי הצורך)
אופציונאלי: להוסיף שעה לקראת סוף הבישול תפוחי אדמה קלופים וחתוכים גס.
איך
בסיר כבד להוסיף שמן ולטגן את הבשר על להבה גבוהה עד שמשחים משני צידיו.
להוסיף את הבצל, שום וג׳ינג׳ר להוסיף את התבלינים ולטגן עוד דקה, להוסיף את החומץ והתבלינים ואת שאר המרכיבים במנה.
לבשל מכוסה על להבה נמוכה 3-4 שעות או עד שהבשל רך רך.
לצנן היטב.
להוציא את הבשר מהרוטב, לסנן את הרוטב, לזרוק את כל המרכיבים ולהשאיר את נוזל הרוטב המסונן.
להוסיף את נוזל הרוטב המסונן לסיר.
אופציה אחת היא לפורר בידיים את הבשר לחתיכות קטנות ולהחזיר לרוטב המסונן.
אם מחליטים להוסיף תפוחי אדמה: מוסיפים כשעה לפני תום הבישול תפוחי אדמה קלופים וחתוכים גס.
אפשר לאכול בצלחת עם אורז הודי צהוב (מתכון בהמשך) ואפשר להכניס לבאנים מאודים או ללחמניות המבורגר עם ירקות ומלפפון חמוץ
אופציה אחרת להשאיר את גושי הבשר כמו שהם ולהגיש.
טעים בכל מקרה.
לבשל את הבשר בתוך הרוטב עוד כעשר דקות.
אם יש צורך להוסיף תיבול מהתבלינים שבמתכון.
אני הגשתי עם אורז הודי צהוב עם קארי.