כשנופל עלינו הסתיו ,אני מתחילה מיד לבשל מאכלים חורפיים וכבדים, גם אם הטמפרטורות בחוץ גבוהות עדיין , וגם אם הדבר מחייב הפעלת מזגנים אבל הכי כיף לבשל צ׳ילי קון קרנה בימים קרים של רוחות עזות וגשמים שוטפים.
ככה זה עם הצ׳ילי קון קרנה שאני מכינה.
הוא חם ועשיר ומתבשל שעות על הכיריים או בתנור, והוא חריף במידה ומתובל במידה ולאקסטרה טעם וריח מעושן אני אוהבת להוסיף לו קבנוס פרוס דקיק ומטוגן.
בדרך כלל הצ׳ילי הולך פצצה עם אורז לבן, עם לחם טוב ולפעמים אני משדכת אותו אפילו לפסטה.
ותתפלאו אפשר גם להכין צ׳ילי צמחוני/טבעוני והוא יהיה בלי הקארנה (בלי הבשר) יחד עם אורז מלא הוא ארוחה נהדרת בפני עצמה.
אפשר להוסיף לצ׳ילי כל סוג פסטה.
כל שנדרש הוא לבשל את הפסטה שתי דקות פחות ממה שנדרש ולהשלים את בישולה בתוך הצ׳ילי המוכן.
הפסטה נותנת פייט נחמד בביסים מול השעועית והבשר הרכים.
מה
200 גרם שעועית לבנה או אדומה שהושרתה לילה קודם ובושלה מראש והתרככה
1/2 ק״ג בשר טחון טרי/ 1/2 ק״ג קוביות בקר קטנות מבושלות ורכות
1 בצל גדול קצוץ לקוביות
3 קבנוסים פרוסים דק דק/נקניק פרוס לרצועות דקיקות
4-5 שיני שום קצוצות
1 כף גדושה פפריקה מעושנת מתוקה (או חריפה)
צ׳ילי גרוס
2-3 פלפלי צ׳יפוטלה כבושים (אם אין אפשר להוסיף עוד כפית פפריקה) מעושנת)
1 כפית זרעוני כמון שלמים
1 כף רסק עגבניות
שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
3 כוסות מים רותחים
איך
בסיר רחב וכבד יש להוסיף את השמן, הבצל ולטגן עד הזהבה. להוסיף את השום ואת הקבנוס להמשיך לטגן.
להוסיף את הבשר הטחון או את הקוביות המבושלות ולהמשיך לטגן עד שהבשר משחים. להוסיף את כל התבלינים ואת רסק העגבניות.
להוסיף את היין ולבשל על להבה חזקה כחמש דקות. להוסיף את הפפריקה וכמון, לערבב, מלח ופלפל ואת רסק העגבניות ולטגן עוד דקה.
להוסיף מים רותחים ואת השעועית המבושלת.
להרתיח, להנמיך ולבשל כשעה, עד שהתבשיל מסמיך ועשיר השעועית רכה לגמרי והבשר נמס בפה.
אם יש צורך במהלך הבישול, מוסיפים עוד מעט מים רותחים.
אני מגישה עם כוסברה קצוצה ועוד צ׳ילי מעל.
אופציה אחרת היא להכניס לתנור בחום של 140 מעלות ל-3 שעות יוצא יאממי.