כשנופל עלינו הסתיו ,אני מתחילה מיד לבשל מאכלים חורפיים וכבדים, גם אם הטמפרטורות בחוץ גבוהות עדיין , וגם אם הדבר מחייב הפעלת מזגנים אבל הכי כיף לבשל צ׳ילי קון קרנה בימים קרים של רוחות עזות וגשמים שוטפים. 

ככה זה עם הצ׳ילי קון קרנה שאני מכינה.

הוא חם ועשיר ומתבשל שעות על הכיריים או בתנור, והוא חריף במידה ומתובל במידה ולאקסטרה טעם וריח מעושן אני אוהבת להוסיף לו קבנוס פרוס דקיק ומטוגן.

בדרך כלל הצ׳ילי הולך פצצה עם אורז לבן, עם לחם טוב ולפעמים אני משדכת אותו אפילו לפסטה.

ותתפלאו אפשר גם להכין צ׳ילי צמחוני/טבעוני  והוא יהיה בלי הקארנה (בלי הבשר) יחד עם אורז מלא הוא ארוחה נהדרת בפני עצמה. 

אפשר להוסיף לצ׳ילי כל סוג פסטה.

כל שנדרש הוא לבשל את הפסטה שתי דקות פחות ממה שנדרש ולהשלים את בישולה בתוך הצ׳ילי המוכן.

הפסטה נותנת פייט נחמד בביסים מול השעועית והבשר הרכים.

IMG_0287_800x600מה

200 גרם שעועית לבנה או אדומה שהושרתה לילה קודם ובושלה מראש והתרככה

1/2 ק״ג בשר טחון טרי/ 1/2 ק״ג קוביות בקר קטנות מבושלות ורכות

1 בצל גדול קצוץ לקוביות

3 קבנוסים פרוסים דק דק/נקניק פרוס לרצועות דקיקות

4-5 שיני שום קצוצות

1 כף גדושה פפריקה מעושנת מתוקה (או חריפה)

צ׳ילי גרוס

2-3 פלפלי צ׳יפוטלה כבושים (אם אין אפשר להוסיף עוד כפית פפריקה)  מעושנת)

1  כפית זרעוני כמון שלמים

1 כף רסק עגבניות

שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

3 כוסות מים רותחים

איך

בסיר רחב וכבד יש להוסיף את השמן, הבצל ולטגן עד הזהבה. להוסיף את השום ואת הקבנוס להמשיך לטגן.

להוסיף את הבשר הטחון או את הקוביות המבושלות ולהמשיך לטגן עד שהבשר משחים. להוסיף את כל התבלינים ואת רסק העגבניות.

להוסיף את היין ולבשל על להבה חזקה כחמש דקות. להוסיף את הפפריקה וכמון, לערבב, מלח ופלפל ואת רסק העגבניות ולטגן עוד דקה.

להוסיף מים רותחים ואת השעועית המבושלת.

להרתיח, להנמיך ולבשל כשעה, עד שהתבשיל מסמיך ועשיר השעועית רכה לגמרי והבשר נמס בפה.

אם יש צורך במהלך הבישול, מוסיפים עוד מעט מים רותחים.

אני מגישה עם כוסברה קצוצה ועוד צ׳ילי מעל.

אופציה אחרת היא להכניס לתנור בחום של 140 מעלות ל-3 שעות יוצא יאממי.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

חצילים בעגבניות מוצרלה ופרמז׳ן

חצילים קלויים, פרמז׳ן, מוצרלה, עגבניות, בזיליקום. אלה בעיקר הלב הפועם של המטבח האיטלקי. המדהים. מדובר במתכון מנצח, תמיד תמיד כשאני מגישה אותו נרשמות התעלפויות. מה 

סלמון בסלסה בציפוי אגוזי מלך

המנה הזו מאוד אלגנטית בעיניי. היא גם קלה להכנה ואת רובה אפשר להכין מראש. לאפות ברגע האחרון, להניח בצלחת, לקשט ולהגיש. היא טעימה כמנה ראשונה

אורז וקייל בעגבניות

מה שתרצו: אורז, גריסים, קינואה,בורגול, פתיתים או אורז בן גוריון. הכל הולך בתבשיל הזה והכי כיף זה לגוון ובכל פעם להכין אותו עם מרכיב אחר.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.