לביבות בטטה וקוקוס נהדרות

רק בשנים האחרונות התחלתי להתאהב בבטטה.

הירק הכתום המתקתק הזה, כבש סוף סוף את ליבי.

בדרך כלל תנו לי קישוא, כרובית, כרוב, מנגולד, חציל – ואני פותחת שולחן שלא רואים את סופו.

אבל בטטה היא ירק שקצת מוגבל בטעמיו לדעתי.

המתכון הזה מבוסס על לביבות הבטטות המפורסמות של אורנה ואלה. מי לא מכיר.

הבעיה היא שהכנת המתכון לא ידידותית.

ייצוב הבטטות מאוד קשה, התערובת לא נוחה לעבודה ואם מתבלבלים קצת הלביבות גם מתפרקות וחבל,  כי הלביבות נהדרות.

לכן החלטתי לפשט ולשנות את התהליך.

במקום לבשל את הבטטה אני מגררת אותה, טרייה וקלופה. אני משתמשת במגררת הדקה ביותר.

התערובת הופכת להיות נוחה לעבודה ולא דביקה ונוזלית כמו במקור.

את הלביבות אני מטגנת זמן טיגון ארוך יחסית, על להבה בינונית-נמוכה.

התוצאה מדהימה: הבטטה מתרככת מבפנים והחוץ שלה מקבל מעטה קריספי מעלף שחום ומגרה.

את הקוקוס הוספתי כי זה ממש מתבקש:  בטטה, קוקוס ומייפל זה שילוב נפלא בעיניי.

מהכמות למטה מתקבלות כ-14 לביבות קטנות בקוטר של 5 ס”מ בערך.

חייבת להדגיש שהסוד לרכות הלביבות הוא הגירור הדק והמלחת הלביבות מספר דקות על מנת לסחוט את כל המים מהם. 

מה

בטטה אחת בינונית מרוסקת דק

1 ביצה

1 כף קמח גדושה

1 כף סוכר חום

קורט של הקורט מלח

חצי כפית אבקת אפייה

נגיעונת של אגוז מוסקט (אופציונאלי)

2+3 כפות פירורי קוקוס

2-3 כפות שמן קנולה

2-4 כפות סילאן או מייפל

מחבת טפלון

לטיגון הלביבות אין צורך בשמן עמוק ומספיק להוסיף 1/2 ס״מ גובה שמן למחבת הטפלון.  

איך 

לבטטות המגוררות דק יש להוסיף כמה גרגרי מלח (לא יותר) ולהשאיר במסננת לפחות 10 דקות. לאחר מכן, יש לסחוט היטב את כל הנוזלים שניגרו ממנה.

התהליך הזה עוזר גם להגיר את הנוזלים המיותרים בבטטה אבל יותר מזה, הוא גם מרכך אותה.

להעביר לקערה.

להוסיף לבטטה סוכר, קמח, לטרוף את הביצה ולהוסיף גם כןֿ, אגוז מוסקט ו-2 כפות פירורי קוקוס.

את 3 כפות פירורי הקוקוס הנותרים לפזר בתוך צלחת אחרת עמוקה או שטוחה.

מי שלא אוהב את הקוקוס , יכול לוותר ולהוסיף לתערובת עוד 1/4 כף קמח במקום הקוקוס.

לחמם מחבת טפלון ולהוסיף שמן קנולה. חום בינוני נמוך.

ליצור בידיים בערך 14 כדורים קטנים, לשטח במרכז היד ולהוסיף למחבת לטיגון.

לטגן היטב 4 דקות מכל צד עד שהלביבות משחימות וקריספיות.

להוציא מהמחבת את הלביבות ולגלגל אותן מייד בתוך פירורי הקוקוס ולצפות היטב בקוקוס משני הצדדים.

להניח בצלחת הגשה יפה ולהזליף מייפל (לוקח את הבטטה למתיקות מוחלטת .לא חובה). 

חג חנוכה שמח.

אופציית אפייה 

אני אוהבת את האופציה הזו פחות למרות שגם כך הלביבות טעימות ובוודאי נוחות לעבודה ופחותות קלוריות.

לחמם תנור ל-200 מעלות. ״ללטף״ את הלביבות במעט שמן זית לאפות בערך 15 דקות בתנור שחומם מראש.

 כך הן נראות לאחר אפייה.

בכל מקרה, ציפוי הלביבה בשבבי קוקוס הוא אופציונאלי לחלוטין אבל לדעתי מדובר בשילוב נפלא. 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קציצת סרה מרוקאית בחמין

אמא שלי הכינה את הקציצה הריחנית הזו בעיקר בחמין של החגים. היא היתה מגלגלת אותה לגליל עבה וסימטרי ועוטפת אותה בבד כותנה, דרכו, ספגה הסרה

עוף והודו זה סיפור אהבה

תאכלס אצלינו בבית אוכלים הרבה עוף. אנחנו לא שונים מהישראלי הממוצע. בישראל אוכלים בממוצע עוף יותר מכל מקום אחר בעולם, כך פורסם. בכל אופן העוף

לביבות תירס תאילנדיות

בכל שנה אני מוסיפה לקובץ שלי לביבה חדשה. כבר הכנתי: לביבות ריקוטה וצימוקים לביבות בננה ונוטלה לביבות בטטה וקוקוס לביבות תפוחי אדמה השנה, אני מוסיפה

פסטה פסטו

כפי שאין צורך להציג את הפסטה, כך אין צורך להציג את הפסטה פסטו. רק לדעת שהפסטו מגיע מאזור ליגוריה, שהוא אחד מ-20 המחוזות של איטליה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.