תת- היבשת הטעימה
בעיניי, הודו היא ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות.
תת יבשת ענקית שבתוכה מיליארד הודים, שעושה רושם שכל מה שהם עושים כל היום זה לאכול, לרקוד ולשיר, תוך שהם מסתתרים מאחורי עצים ומציצים זה על זו, בגרסת ה-קוקו- לילדים. (סתאם, צוחקת).
ובתת היבשת הזו, באופן הגיוני, נחלקים להם האזורים למטבחים מגוונים, צבעים וצורות שמכתיבה להם הגיאוגרפיה, הטופוגרפיה ומזג האוויר.
אוכל הודי הוא אקזוטי ועשיר טעמים וצבעוני מאוד.
נדמה לי שעל זה אין ויכוח.
נכון, גם לי לפעמים נדמה שיש עומס של תבלינים בכל תבשיל, וגם אני לא יכולה לאכול אוכל הודי על בסיס יומי, החיך שלי פשוט לא הורגל לזה, אבל כשאני כן אוכלת אוכל הודי, אני יוצאת למסע חושים מטורף, בגילוי אחר תבלינים, צבעים וריחות שחלקם חדשים אפילו לי.
פה הכל שופע יותר, צבעוני יותר ארומטי יותר – גדול מהחיים.
לא הייתי בהודו, אבל בכל פעם שאני מגיעה ללונדון אני אצה-רצה לאיסט אנ , שם יש שפע מטורף של מסעדות הודיות ובנגלדשיות עם אוכל מופלא וגיוון אינסופי.
אחד התבשילים הבולטים והאהובים עליי במטבח הזה הוא בריאני, שילוב של אורז מבושל בטכניקה מיוחדת (כמו של פרסים), ערבוב של טעמים, ריחות ותבלינים.
אפשר להפוך את הבריאני לצמחוני.
אני אכלתי כזה עם סלמון ואותו הצלחתי לשחזר.
וידוי קטן: באוטונומיה גמורה פישטתי את המתכון לנוחיותכם ואפילו הגנבתי ממרח קארי תאילנדי שמשתלב היטב בתבשיל, אבל יש גם אלטרנטיבה.
המתכון מיועד לשני אנשים, אפשר להכפיל כמה שרוצים
מה
1 כוס אורז בסמטי (עדיף מההימאליה)
1 גזר קלוף קצוץ לקוביות קטנות או מרוסק גס
1 בצל בינוני קצוץ לקוביות
½ כוס אפונה קפואה
2-3 שיני שום כתושות
1 ס״מ ג׳ינג׳ר מגורר או חצי כפית אבקת ג׳ינג׳ר
½ צרור של כוסברה
1 לימון
כפית תערובת של אבקת קארי
חצי כפית בהרט שיש בו קינמון
חצי כפית פפריקה
מלח, פלפל שחור
צ׳ילי גרוס – אופציונל
שמן קנולה לטיגון בערך ארבע כפות
250 גרם פילה סלמון ללא העור חתוך לקוביות של כ- 3 ס”מ
כף ממרח קארי אדום תאילנדי או חצי מכל התבלינים למעלה
איך
שלב ראשון בסיר עם הרבה מים ומלח (כמו פסטה) מוסיפים אורז לאחר ששטפנו היטב פעמיים-שלוש.
מבשלים את האורז בדיוק 8 דקות, לא יותר!! מסננים ושוטפים קלות. מניחים בצד לבינתיים.
שלב שני בסיר, עדיף טפלון, מוסיפים שמן ובצל ומתחילים להזהיב. מוסיפים ג׳נג׳ר ושום וכמעט מיד את כל התבלינים הנוספים. מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן על להבה נמוכה כשלוש דקות.
שלב שלישי בקערה נפרדת מערבבים את קוביות הסלמון עם הקארי וכפית שמן קנולה.
שלב רביעי מאחדים לתוך האורז המבושל והשטוף מוסיפים את הירקות המטוגנים. מערבבים.
הסלמון עדיין ממתין בנפרד.
שתי אופציות לבישול , תנור ובישול על כיריים:
בתנור
לוקחים קערה נוחה בעלת שוליים גבוהים יחסית (אפשרי לרפד בנייר אפייה לא הכרחי).
,מפזרים מחצית מהאורז והגזר ומעליו מפזרים את קוביות הסלמון המתובלות מכסים ביתרת האורז, מתיזים בעדינות כ-1/3 כוס מים סביב האורז, מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש 120 מעלות כשעה עד שעה וחצי. אל דאגה הדג לא יתייבש כיוון שמדובר באפייה בחום איטית ובחום נמוך מאוד
.בשיטה הזו אפשרי להכין את הבריאני יום קודם ולאפות למחרת
.(לחלופין, אפשר לאפות את הבריאני בחום של 150 מעלות כחצי שעה עד 40 דקות (תלוי בגודל הדג
על כיריים – עדיפות לסיר טפלון
נוהגים בדיוק אותו הדבר כמו ההנחיות למעלה, מניחים את הסיר המכוסה על להבה נמוכה ומבשלים כעשרים דקות בערך. זה הזמן הנחוץ לנתכי הסלמון להתבשל .
בתום הבישול מפזרים מעל כוסברה קצוצה וסוחטים לימון. לא מדובר רק בקישוט אלא ממש בהשלמה של הטעמים המופלאים.
הנאה מושלמת.