פסטה וקציצות דגים ברוטב איטלקי

לדעתי פסטה היא אחד המאכלים הכי טעימים בעולם.

ולראייה: המטבח האיטלקי הוא המטבח האהוב ביותר בעולם.

יותר מסעדות איטלקיות נפתחות מכל מסעדות אחרות.

פסטה הוא מאכל אהוב על ילדים ומבוגרים ואיטליה היא אחת מהממדינות המתויירות ביותר בעולם.

בצדק.

הפסטה היא מצע סלחני לכל טעם, לכל תוספת, לכל ירק או מרכיב.

היא הקנבס שעליה יציירו קציצות ברוטב, רצועות עוף מוקפצות, ירקות אביב טריים או אפילו רק מלח ופלפל עם פקורינו מגורר.

כזו היא הפסטה, צנועה, נחבאת לכלים והכי מנחמת.

יש לי מתכון נהדר לקציצות בקר מתכון בלינק: פסטה מיטבולס איטלקי.

אבל אני גם אוהבת לשדך לפסטה שלי קציצות דגים ברוטב.

אותו רוטב איטלקי בסיסי של עגבניות, שמן זית ושום יקבל גם את קציצות הדגים ויחדיו עם הפסטה הם מאכל מנצח.

אצלינו לפחות.

מה

500 גרם פסטה מבושלת אני מעדיפה פה ריגטוני או מקרוני

לקציצות 500 גרם בשר דג לבן ללא עור ועצמות טחון

כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצים דק

1 ביצה

2 כפות פירורי לחם

מלח, פלפל

לרוטב 

2 קופסאות עגבניות מרוסקות (מעדיפה את האיטלקיות שהן מתוקות יותר)

כף רסק עגבניות (שוב עדיפות לאיטלקי מאותה סיבה).

3-4 שיני שום פרוסים או קצוצים

צ׳ילי קצוץ

שמן זית

מלח ופלפל

כוס מים

פטרוזיליה או בזיליקום קצוצים

איך 

לבשל את הפסטה לפי ההוראות ולסנן.

בינתיים בסיר רחב להוסיף שמן זית ואת שיני השום, לטגן חצי דקה ולהוסיף את העגבניות, מלח ופלפל ואת הצ׳לי.

לטגן מספר דקות, להוסיף את המים ולבשל על להבה נמוכה, בסיר מכוסה כעשרים דקות.

להכנת הקציצות

לערבב את כל המרכיבים עד שמקבלים עיסה הומוגנית.

בידיים רטובות לגלגל קציצות עגולות ויחסית קטנות (גדולות נוטות להתפורר עם הערבוב) בערך בגודל של אגוז מלך.

בשלב זה אפשר לעשות אחד מהשלושה:

  1. להרתיח סיר עם מים ולהוסיף את הקציצות, לבשל בעדינות 5 דקות מבלי לגעת ואז להוציא אותן לתוך הרוטב המבעבע.
  2. להניח את הקציצות על תבנית אפייה עם נייר אפייה ולאפות אותן 15 דקות בתנור שחומם מראש 180 מעלות ואז להוסיף לרוטב.
  3. להוסיף אותן ישירות אל הרוטב שהתבשל כבר 20 דקות.

אני מעדיפה לבשל אותן במים הרותחים מהסיבה שהקציצות נוטות לשחרר חלקיקים קטנטנים שמעמיסים על הרוטב ומעדיפה את הרוטב שלי ״נקי״ מחלקיקים הללו. אין חובה והדבר אינו משפיע על טעם התבשיל.

מוסיפים את הקציצות לרוטב וממשיכים לבשל עוד כ-20 דקות. ֿאם הרוטב מתאדה מידי להוסיף עוד מעט מים.

לערבב בעדינות את הקציצות ברוטב עם הפסטה ולפזר מעל פטרוזיליה או בזיליקום.

טעים.

האמת, זה טעים גם רק עם חלה או אורז ואפילו פתיתים.

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

חלות ולחמניות של אמא

גדלתי על לחם בית. כל יום, אמא הכינה פרנה Frena שזו מעין פיתה עבה ופחוסה שהיא אפתה בסיר חשמלי ובסופי שבוע ובחגים היו חלות ולחמניות

סמבוסק לבנוני במילוי זנב שור

לכולם יש סמבוסק: לעירקים, לסורים, לטורקים, להודים (סמוסה) לפלשתינים, לערביי הגליל וגם ללבנונים. כל אחד קורא לו בשם אחר, לפעמים, והמילויים משתנים. הכי חשוב פה

פנה קוטה

שמנת מבושלת. זהו פירוש המילה פנה קוטה באיטלקית. וכמו שזה נשמע פשוט, כך פשוט להכין את הקינוח האלוהי הזה שהוא אחד התענוגות המתוקים הנפלאים ביותר

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.