אפשר להפסיק לחפש אחר מתכון טעים, מרשים, משגע לראש השנה. מצאתם !
מתכון שכולו wow.
אוסובוקו משפחתי.
היה לכם אוסובוקו פרוס, היה לכם צלי בשר, היה לכם עוף חגיגי, אבל אוסובוקו משפחתי, שכולו גוש אחד של שמחה ורושם – כזה לא היה לכם.
20 דקות הכנה ו-5 שעות בתנור.
מה
גוש של אוסובוקו על העצם במשקל של כ-3 ק״ג (לא לפרוס !!!)
2 בצלים בינויים לבנים קצוצים דק
4 שיני שום קצוצים דק
5 ס״מ ג׳ינג׳ר קצוץ דק
1 כוס יין אדום יבש
2 כפות דבש
1 צילי קטן (לא הכרחי)
4 כפות סויה
¼ כפית מלח
10 סיבובי מטחנה של פלפל שחור טרי גרוס
איך
לגלגל את נתח הבשר בתוך פלפל שחור גרוס.
בסיר, שיכיל בנוחות את נתח הבשר מוסיפים 3-4 כפות שמן זית.
לטגן את נתח הבשר על להבה גבוהה מכל הצדדים, עד שמשחים.
בערך 5-6 דקות. (ראו צילום).
להנמיך את הלהבה ולהוסיף את הבצל הקצוץ, אם יש צורך להוסיף עוד כף שמן.
לטגן עד שהבצל מזהיב משחים, להוסיף את השום, הג׳נג׳ר ולטגן עוד דקה.להוסיף את כל יתר המרכיבים.
להרתיח ולהחזיר את נתח הבשר בזהירות לסיר.
לכסות את הבשר בנייר אפייה (וזאת על מנת שלא יתייבש בבישול הארוך) ולשלוח אותו לתנור שחומם מראש 150 מעלות, בערך 5 שעות.
מידי פעם, כדאי ורצו להרים את המכסה בזהירות ואת נייר האפייה ו״להשקות״את הבשר ברוטב שנוצר .
לאחר 5 שעות לנעוץ סכין קטנה וחדה לתוכו ולבדוק אם התרכך.
בשלב זה הוא אמור להיות די רך, אם יש צורך לתת לו עוד שעה.
במידה ונשארו נוזלים רבים בסיר, אפשר להניח אותו על הכיריים ולבשל עד שהרוטב מצטמצם לו.
זהו.להניח בקערה הגשה, ככה שלם.
למזוג מעל את הרוטב הנפלא .אין צורך בסכין, אלא במזלג וכף כדי לתלוש ממנו.