פסטישיונה קאלברזה מיני עוגיות מקלבריה

העוגיות האלה נמסות בפה.פשוט כך.

הטריק הוא שצריך תבניות מאורכות וקטנות (כמו סירה) אבל זו לא חובה ואפשר להשתמש בכל תבנית קטנה שיש

או בתבנית סיליקון מחולקת.

אבל האמת היא, שזייפתי מעט במתכון אבל יש לי סיבה מוצדקת.

במקור מדובר בעוגיות קטנות שממולאות בקרם פטיסייר ומכוסות מעל בשכבת בצק פריך נוספת.

אני בעוונותיי, ויתרתי על שכבת הבצק מעל

וגם וויתרתי על קרם הפטיסייר והמרתי אותו בקרם שקדים מהמם.

זה גם מקצר את הכנת העוגיות הנפלאות הללו, וגם מקליל לאותן.

לסיום סיומת, הוספתי דובדבן אמרנה במרכז והתוצאה פצצה.

כדאי לשים לב שקרם השקדים תופח בזמן האפייה, כך שחשוב מאוד לא להעמיס את העוגיה אלא למלא אותה בקרםֿ,

עד גובה הבצק ולא מעבר לו.

מה 

לקרם:

100 גרם חמאה בחום החדר

100 גרם סוכר

מעט ווניל

טיפונת מלח

2 ביצים

100 גרם אבקת שקדים

כף קמח גדושה

להקציף את הסוכר והחמאה עד שמתקבלת תערובת חלקה, להוסיף את הביצה הטרופה באיטיות ולהמשיך להקציף עד

שתיטמע כולה בתערובת.

להוסיף מעט מלח וווניל.
להוסיף את קמח השקדים ואת הקמח ולערבב היטב עד קבלת תערובת חלה.

עדיף לצנן את התערובת לפני השימוש.

לבצק:

250 גרם קמח

125 גרם חמאה בחום החדר חתוכה לקוביות

125 גרם סוכר

מעט מלח

גרידה מלימון אחד

ווניל

2 ביצים שלמות

כפית אבקת אפייה

דובדבני אמרנה או דובדבנים טריים

במערבל עם וו גיטרה לערבל את הקמח ואת החמאה, עד שמתקבלת תערובת פירורית.

להוסיף גרידת לימון, מלח ווניל.

להוסיף קמח ואבקת אפייה,

ערבול קצר מאוד רק עד שהתערובת נאספת ולהפסיק.

הבצק רך מאוד ודביק מאוד. זה בסדר.

לאסוף אותו לכדור לעטוף בניילוון נצמד ולמקרר לשעה בערך.

להכנת העוגיות:

לחמם תנור ל-180 מעלות.

לשמן את התבניות הקטנות או את תבנית הסיליקון.

לתלוש פיסת בצק ובאופן לא מסודר לדחוס לתבנית העוגיה, כך שתרפד את כל התבנית תחתית ודפנות, עדיף להקפיד על עובי אחיד

של הבצק ושלא יהיה עבה מידי.

למלא בכל עוגיה מעט מקרם השקדים ועד גובה הבצק, לנעוץ דובדבן ולאפות כ-15 דקות.

לצנן מעט לפני שמחלצים מהתבניות ולפדר באבקת סוכר. נהדרות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

הפסטה של ויטוריו

יש לי הרבה מנות בבלוג שהצילום עושה להן עוול. רוצה לומר לא יודעת ולא יכולה להעביר בצילום את איכות המנה וכמה היא מדהימה.יש בעיה כזו

ספאנאקופיתה קלאסית

יש מליון גרסאות של הספנאקופיתה אבל בסופו של דבר הן כולן מכילות את התרד והגבינה. ספאנקי – תרד. אני אוהבת ומעדיפה את הסגנון הזה והוספתי

סיאדאס מסרדיניה

הם בכל מקום, בכל תפריט, בכל בית קפה, מסעדה או טרטוריה נידחת. הסיאדאס. עוד בערב הראשון שלנו בסרדיניה, אחרי ארוחה ענקית בטרטוריה המקומית, לכדה עיני

המאפה של בילבאו פסטל דה ארוס

אני מכירה את המאפה הזה בכל מיני וורסיות, אבל זו, אופיינית לאזור הבסקים הספרדיים ובעיקר לעיר בילבאו. שם הם מתגאים שזה המאפה הכי טעים בעולם.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.