טארט ענבי קיץ שחורים ואגוזי לוז

לפני שתקראו כל מילה חשוב שתדעו : 10 דקות עבודה להכנת הטארט המהמם הזה.  

אם לא – תפטרו אותי.

אבל קודם תשמעו סיפור קצר:

לפני כעשרים וחמש שנים קיבלתי מתנה מחברתי ספר.

הספר שינה את תפיסת עולמי בכל הנוגע לאיכות הסביבה והכדור שאנחנו חיים עליו.

בספר ״ישמעאל״ חילק הסופר האמריקאי, דניאל קווין, את האוכלוסייה האנושית לשתי קבוצות עיקריות: הלקחנים והעוזבים.

העוזבים – לוקחים מהטבע רק מה שהם צריכים למחייתם ואת היתר עוזבים.

התנהגות שנובעת מכבוד והערכה לטבע ובאה מצורך ולא משליטה בו.

אין צורך להסביר מי הם הלקחנים.

הספר השפיע עליי עמוקות, שמיד אצתי רצתי לאמא שלי וביקשתי שתתפור לי תיקים חד פעמיים מבד, איתם הלכתי לחנויות ולשווקים.

הבנות שלי מדווחות על טראומת ילדות, עת הייתי מגיעה לחנויות ומסרבת לשקיות ניילון. הכל הוכנס לשקיות הבד התפורות.

לא פעם יצאתי מחנות עם קופסת נעליים או ספרים שאני אוחזת בידיי .

ולמה אני מייגעת אתכם בכל הפרטים הללו ?

כיוון שכל הנושא של הכדור כל כך נוגע בי, שאני מסרבת להשתמש בפירות וירקות שאינם בעונתם.

והעקשנות מתחזקת בפרט כשמדובר בכאלה שמוטסים לכאן מכל קצוות הגלובוס.

ו…שלא בעונתם.

את המתכון לפאי המופלא הזה ראיתי במגזין צרפתי עוד בנובמבר שנה שעברה.

השתגעתי כבר לאפות אותו.

אבל בכל פעם, שהגעתי לסופר או לשוק, וראיתי את אשכולות הענבים האדומים, הסבתי את פניי בעקשנות והתעלמתי מהם במופגן.

הענבים האלה הגיעו לפה:

בטיסה!!

מדרום אפריקה !!

בחורף !!!

לא אוכלת ענבים בחורף (שלנו), גם לא תאנים.

בפרט אם הוטסו במיוחד לכאן.

ובכלל,

מה רע להתגעגע מדי פעם לפרי בעונתו?

טוב חפרתי.

ממליצה להכין את הפאי המופלא הזה וקבלו ממני הנחה: קנו בצק פריך מוכן.

אגב , ישמעאל הוא גורילה ענקית וחכמה, שכלואה בכלוב ומסבירה לגיבור הספר איך השתנה העולם ֿ,לרעה, עקב התנהגותם של הלקחנים. היא מסבירה לו גם מה ניתן לעשות כדי להפוך את העולם לטוב יותר מבחינה אקולוגית.

הנה המתכון :

תבנית פאי 22-23 ס״מ

1 חבילת בצק פריך, על בסיס חמאה, מופשר במקרר ללילה (או מתכון ביתי בהמשך) או על בסיס טבעוני (מתכון בהמשך)

4 כפות אגוזי לוז טחונים, אפשר שקדים ואפשר גם פירורי עוגיות או פירורי לחם

600 גרם ענבים שחורים ללא גרעינים מתוקים ויפים, שטופים ומיובשים

קרמבל (מתכון בהמשך)

אבקת סוכר

איך?

חותכים את הבצק ומתאימים אותו לתבנית הפאי כולל שוליים. מהדקים היטב שצורתו תישמר לאחר האפייה.

מהדקים היטב גם לשוליים.

חותכים את הקצוות המיותרים למעלה.

מנקבים את הבצק היטב עם מזלג ומכניסים למקרר למשך חצי שעה בערך.

בינתיים מכינים את הקרמבל.

לקרמבל

50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/4 כוס סוכר

1/3 כוס קמח לבן

איך

להוסיף קמח סוכר וחמאה לקערה למולל בידיים עד שמתקבלים פירורים גסים.

אפשרי להכין גם במיקסר, בפולסים קצרים לקבלת פירוריים גסים.

אפיית הפאי 

 מחממים תנור ל- 170 מעלות.

מוציאית את הבצק מהמקרר, מפזרים את אגוזי הלוז מעליו ואת הענבים מעל אגוזי הלוז והבצק.  אפשר לפזר אותם שלמים ואפשר לעשות נקב קטן עם קיסם, דבר שיגרום להם להגיר עסיס לטארט שלנו.

מעל הענבים מפזרים את הקרמבל בצורה שווה.

אופים כארבעים דקות ועד שמזהיב.

מעבירים את התנור למצב של גריל.

מוציאים את הפאי ומפזרים מעליו אבקת סוכר ומכניסים מתחת לגריל לעוד 2 דקות.

בצק פריך חמאה

125 גרם חמאה רכה בחום החדר

2 כפות  סוכר לבן

1/3 כוס אבקת סוכר

מעט מלח

ביצה  בינונית

1/2 כוס שקדים טחונים

כוס + 2/3 קמח לבן

בקערת מקסר מקציפים את החמאה 3-4 דקות יחד עם הסוכר.

מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל עד שנטמעת בחמאה.

מוסיפים את יתר החומרים ומערבלים רק עד שהבצק מתאחד ולא יותר מידי.

אוספים בקלף או במרית את הבצק לתוך ניילון נצמד לכדי כדור אחד עגול ואת הכדור משטחים לעובי של כ2 ס״מ, וזאת במטרה

להקל על הרידוד אחר כך.

משאירים במקרר לפחות שעה, עדיף שעתיים .

מרדדים בין שני ניירות אפייה לעיגול דק בעובי של 4 מ״מ ומעבירים לתבנית הפאי, חותכים את הקצוות ודואגים להדק היטב את התתחתית ואת השוליים. מנקבים היטב עם מזלג ומכניסים למקרר לצינון של חצי שעה בערך.

ממשיכים לפי  הוראות המתכון למעלה.

בצק פריך טבעוני

2 כוסות קמח, כף קורנפלור, 1/3 כוס שקדים טחונים, כוס שמן קוקוס, 1/2 כוס אבקת סוכר, 3-4 כפות מים קרים.

בקערה מערבבים את כל החומרים למעט המים ולשים במהירות עד שמתקבלת עיסת פירורים, מוסיפים את המים ומאחדים את העיסה. חשוב שהלישה תהיה מהירה וקצרה. (עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות חצי שעה).

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

הפילאב של הסולטן

אחד המתכונים הכי אהובים והכי נצפים בבלוג הוא בורגול טורקי משגע, המתכון כאן : בורגול טורקי משגע. והוא משגע.  כמובן שאפשר להחליף את הבורגול באורז

גאלט תפוחי עץ ברום וצימוקים

יש לי ווידוי: אני לא אוהבת להתעסק עם בצק פריך. לקרר, להוציא, להחזיר, להזהר. אח״כ לחתוך, ליישר, שלא יפול, שלא יצנח. לפעמים אני כן עובדת

חיטה מרוקאית בחמין הסח׳ינה

כזה אמא שלי הכינה, כל שבת, קיץ או חורף. חמין. מה 2 כוסות חיטה שטופה ומסוננת 4 כוסות מים רותחים 2 כפות גדושות הריסה מרוקאית

ביסקוטי – העוגיה האיטלקית שלי

אני אוהבת בישקוטי. עוגיה איטלקית מצפון איטליה. למרות שהשם ״ביסקוטי״ הוא שם כולל לעוגיות בכלל, כשאומרים בישקוטי – מתכוונים לזו. בדיוק. אני אוהבת את השקדים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.