הלחמניות האלה נפלאות, קלילות, מהירות הכנה, אינן דורשות התפחה או לישה או כל טיפול מיוחד.
כל אחד יכול להכין אותן!!
שומעים? כל אחד.
מה
1 כוס יוגורט לבן
2 כוסות קמח + 3 כפות קמח
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס (אופציונלי)
2-3 שיני שום כתושות (אופציונלי)
חצי כוס שמיר קצוץ או עלי בצל ירוק קצוצים או שניהם
3/4 כוס שמן עדיף זית
1 כף אבקת אפייה גדושה
1 ביצה גדולה.
למריחה: חלמון טרוף עם מעט חלב
איך
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
בכף עץ מערבבים את היוגורט, השמן, הביצה והשום היטב. מוסיפים מלח ופלפל מערבבים.
מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה וממשיכים לערבב בכף העץ.
מתקבלת תערובת הומוגנית ומתחיל להיווצר כדור.
מוסיפים את הירק ומערבבים. אם יש צורך מערבבים טיפה׳לה עם הידיים. זהו.
מניחים בצד 5 דקות.
בידיים משומנות יוצרים כ- 14 כדורים בינוניים ומשטחים אותם מעט. מניחים בתבנית אפייה על נייר אפייה.
מושחים את הלחמניות בחלמון הטרוף ואופים כ-25 דקות או עד שהלחמניות בצבע חום-זהוב עמוק.
ממתינים כרבע שעה וטורפים !!!